Mot kopiering!

Jag har nu läst på twilightmovie att hon har fått sina inlägg kopierade och upplagda i en annan blogg. Så det får det här inlägget handla om.


Jag läser många bloggar om twilight, kan kanske skriva upp det här någon gång så kan ni med twilightbloggar göra detsamma?

Anyway, jag tycker i alla fall att det är väldigt tråkigt att läsa att sånt här händer, har faktiskt sett det själv hos andra. Det är ju jättekul att någon läser ens blogg, men eftersom man lägger ner mycket arbete vill ingen att det blir kopierat. Det är dålig stil och ganska egoistiskt!


Vad säger ni om att vi lovar varandra att hittar vi något spännande i någon annans blogg, vilket vi såklart gör, så skriver vi vart vi hittat det? Vill man ta en bild, eller skriva samma sak som någon annan, så tycker jag att det är bättre om man länkar och berättar vart man hittade den informationen/bilden.

Jag skulle själv tycka det var jättemysigt om vi med Twilightbloggar håller ihop, och då är det självklart att vi länkar till varandra. Det är alltid kul att vara först med något men det är också roligt om man läser en blogg som skrivit samma sak, och så ser man att den personen läst det hos just mig! Då gör det ju inget att det står i den här bloggen också - för hon (eller han) har ju länkat eller i alla fall berättat att den hittade det hos dig.

Vad tycker ni egentligen, har du en blogg och gillar min idé, eller kanske inte, kan du väl kommentera och berätta?

Kommentarer
Postat av: Prinsessa På Vift

Japp!

Vi twilightfans håller ihop o stöttar varandra :D

Om jag skulle upptäcka att någon koppar från nån annans blogg skulle jag självklart säga till!

2009-03-25 @ 19:55:37
URL: http://prinsessairosa.blogg.se/
Postat av: Twilightmovie.blogg.se

Jag tycker det är en jättebra ide av dig! Att få inlägg kopierade av andra är absolut inte kul och att någon säger till tycker jag är jättebra om vi kan göra :)

2009-03-25 @ 20:27:16
URL: http://twilightmovie.blogg.se/
Postat av: tess

Hej! Jag håller helt med dig! Jag skulle bli jätte förbannad om jag märkte att någon kopierat något från min blogg RAKT AV utan att ha länkat. Jag tycker som sagt det är okej att kopiera något från någon blogg IBLAND - inte att man tar varje inlägg. För då får ändå "cred" för jobbet man gjort!



I min Robert Pattinson -blogg länkar jag varje inlägg där jag fått informationen av - även fast jag inte kopierat rakt av! =)

2009-03-25 @ 20:31:28
URL: http://rpattinson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Som du säkert sett kopierade jag '10 reasons to be team edward/jacob', du får gärna skriva i en kommentar om vi ska ta bort inlägget, men somsagt, jag länkade!



Kram =D

2009-03-25 @ 20:35:33
URL: http://sagathetwilight.blogg.se/
Postat av: Emelie och Maria

Sv, Asså vi tycker att man kan kopiera OM man skriver var man fått informationen ifrån!. Men egna ord är alltid bra!

(: Det är helt meningslöst att kopiera ett inlägg och mena på att det är ens eget liksom :$

Kram:D<3

2009-03-25 @ 20:36:54
URL: http://thetwilightsagawe.blogg.se/
Postat av: the twilight series

Jag tycker att det är en självklarhet att länka. Så obviously I agree med det du har skrivit.

2009-03-25 @ 20:53:49
URL: http://thetwilightseries.blogg.se/
Postat av: TWILIGHT NEWS

givetvis håller jag med dig! det var orsaken till att jag skaffade högerklicksskydd! det var en tjej som kopierade alla mina inlägg rakt av! super ide!

2009-03-25 @ 21:12:19
URL: http://twilightnews.se
Postat av: TWILIGHT NEWS

sv: jag gick in på designadinblogg.se

där står det hur man kan göra :)

2009-03-25 @ 21:28:43
URL: http://twilightnews.se
Postat av: Anchi

Jag håller med dig. Jag skriver alltid källan, där artikeln eller intervjun eller vad det nu kan vara kommer ifrån men jag brukar glömma att skriva vilken Twilightsida det kommer ifrån vilket är väldigt dumt. Lånar jag en bild från t.ex twilightsweden skriver jag det men hittar jag en artikel brukar jag av någon anledning inte göra det.



Ska helt klart bättra mig när det gäller den saken för sånt är inte okej, så jag håller absolut med dig :)

2009-03-25 @ 22:33:17
URL: http://dazzled.blogg.se/
Postat av: F

Så klart man ska länka om man tar från någon annan blogg! ;) Vi Twilighters är ju alla intresserade av samma sak, självklart borde man ju då hålla ihop.

2009-03-25 @ 23:04:31
URL: http://twilightworld.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv, Ja jag fattar verkligen inte vad folk har för nytta av att ljuga.. samma sak när de snor ens header fast man skrivit sitt bloggnamn men då suddar de ut det och skriver till sitt eget!

ne jag blir inte så glad i människor när sånt händer liksom.

'Kram:D

2009-03-25 @ 23:08:04
Postat av: Anonym

upptäcker det också. prenumenerar på ca 6 twilight blggar, ibland är det exakt samma på flera av dem.

2009-03-26 @ 00:16:09
URL: http://buckwheat.blogg.se/
Postat av: M

Jag håller med! Men jag tar aldrig info från en annan blogg, utan hittar på andra sidor (och då kan det vara så att en annan blogg har tagit exakt samma info) och att man kanske inte märker det fören senare. När jag har t.ex. hittat saker på en annan twilightblogg om att man ska rösta på t.ex. Rob eller Kristen (har hittat sånt i Twilightnews) så har jag skrivit det så klart.

Det är inte bara tråkigt för den som äger bloggen att folk ska kopiera bara för att dom tycker det är bra, det är även tråkigt för läsarna eftersom att flera av läsarna läser andra twilightbloggar. Och jag själv följer flera stycken och tycker det är jätte tråkigt att läsa EXAKT samma saker flera gånger. Mycket roligare om de står annorlunda i texten, fast det handlar om samma sak.



förlåt att jag skrev så mycket x'D

2009-03-26 @ 11:41:09
URL: http://thetwilightsagaa.blogg.se/
Postat av: TwoTwilights

Vi håller verkligen med. Förut hade vi inte högerklicksskydd på bloggen, och då upptäckte vi att en tjej kopierade rakt av från vår blogg. Vi skriver alltid källan ifrån det vi kopierar, och oftast skriver vi om artikeln med andra ord. Vi är mot kopiering!

2009-03-26 @ 12:28:52
URL: http://twotwilights.blogg.se/
Postat av: ulrika

håller utan tvekan med dig! det är riktigt dålig stil! hålla ihop låter perfekt ;)

2009-03-26 @ 17:22:36
URL: http://twilightworld.blogg.se/
Postat av: Sunny

Håller med i allt men, tycker att det är så himla tråkigt att man ska behöva ha högerklickskydd. Att människor inte har större respekt för andra än att bara kopiera och stjäla. Men det är kul att se att det finns så många trevliga människor ändå, då blir man på gott humör igen! Såklart att vi ska hålla ihop! :D

2009-03-26 @ 17:46:47
URL: http://twilight.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller med. Har själv fått inlägg kopierade. Inte kul. Man kan ju använda sina egna ord, och inte bara kopiera rakt av. Så himla svårt att ändra en text, men ändå få samma innehål!

2009-03-26 @ 18:30:07
URL: http://cullens.blogg.se/
Postat av: T

jag e tycker inte man borde kopiera andras inlägg. de e många som har skricvit att de e nån tjej som kopierar rakt av. skulle nån kunna ge mig den länken så att jag kan kolla att ingen kopierar min blogg.

2009-03-26 @ 18:58:03
URL: http://twiligthers.blogg.se/
Postat av: Anchi

sv: nejnej, absolut inte. det enda jag kopierar är själva artikeln men den är ju svår att ändra på :p sen skriver jag det andra själv. det händer att jag lånar typ ett bildcollage ibland men då skriver jag alltid vem/vilka som har gjort det. =)

2009-03-26 @ 21:24:44
URL: http://dazzled.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag tycker exakt likadant. För ofta när man läser twilight bloggar så har hälften skrivit samma saker utan att skriva länk.

2009-03-27 @ 16:53:34
URL: http://tiwia.blogg.se/
Postat av: sandra

Håller med. Kopierade det där från tjuvlyssnat.se från dig men då länkade jag ju flera gånger i inlägget också. Men twilightlovers.blogg.se har jag sett brukar ta en del inlägg.. Fett störande när man först läst samma sak hos någon annan.

2009-03-27 @ 22:09:32
URL: http://tiwia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0