Veckans fun-facts!

 • Jackson Rathbone (Jasper) älskar The Notebook

 

 • Kristen Stewart är galen i att laga mat

 

 • Taylor Lautners favoritfärg är babyblå

 

 • Kellan Lutz åt 16 ägg per dag för att hans muskler behövde proteiner

 

 • När Robert Pattinson läste böckerna var han Team-Jacob


/Matilda

 


Oscarsgalan!

Jag såg hela Oscarsgalan igår tillsammans med min bror. Ända från uppladdningen i studion till eftertexterna. Vanligtvis brukar jag inte kunna se den (skola) men idag börjar mitt väl förtjänade lov så i år fick jag chansen! Från 23.00 ~ 06.00 satt vi bänkade i soffan! Filip och Fredrik hade hand om hela faderullan (kommentatorer etc) för den svenska delen och de gjorde ett riktigt roligt och bra jobb! Hade de inte varit för dem hade vi inte sett virk-damen som virkade på röda mattan och vi hade aldrig börjat fundera över vad Moby (riktigt bra artist men inte speciellt aktuell) gjorde på galan. Någon som vet vad han gjorde där...?

Inte så många överraskningar på gårdagens/dagens gala, The Social Network (riktigt bra film med en överraskande bra Justin Timberlake och en ruskigt bra Jesse Eisenberg), The King's Speech (också en bra film, man måste ju älska Colin Firth som stammande monark) och Inception (även den riktigt bra men inte alltför lätt att hänga med i) kammade hem flest priser.

Makalösa Colin Firth vann bästa manliga huvudroll (The King's Speech) och den bedårande blivande mamman Nathalie Portman vann bästa kvinnliga huvudroll (Black Swan). Jag måste bara uppmana er att se Black Swan om ni får chansen! Nathalie Portman och Mila Kunis (som ni kanske känner igen från That's 70's show) tränade balett i över ett år inför den filmen! Den är riktigt bra - lite skum och mörk - men o så bra. 

The King's Speech
fick också pris i kategorin Bästa film.

Danska Susanne Bier fick åka hem med en oscar för bästa utländska film: Hämnden (In a better world) och i och med det fick svenska Mikael Persbrandt (som snart slår igenom i Hollywood...? *hoppas*) sin lilla stund på den stora tv-skärmen! Spana in Hämden om ni vill se någonting riktigt bra och ganska sorgligt.

Precis som några av våra "egna" skådisar: Kristen, Taylor och Robert som var med i filmsnutten från Eclipse som visades i ett autotunat film-montage (klipp nedan, Eclipse är på slutet).
Såg ni Oscarsgalan igår? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

Missade ni Oscarsgalan? Frukta inte! Klockan 22.00 ikväll sänds ett sammandrag av nattens sändning på Kanal 5!

/En väldigt trött Matilda

Veckans Karaktär

Denna veckas karaktär är en av mina favoriter. Hon kanske kan verka lite sur och elak ibland men hennes historia är hemsk och sorglig. Det är en berättelse om att ha allt, och att förlora det inom loppet av ett ögonblick.

Veckans karaktär är: Rosalie Hale


Rosalie Lillian Hale föddes 1915 - och dog i april 1933 - som dotter till en välbärgad bankman. Rosalies mamma var hemmafru och toh hand om henne och hennes två bröder. Hennes mamma favoritserade henne och gjorde ingen hemlighet av det. Rosalie var mycket vacker. Vart hon än gick vände pojkarna sig efter henne och flickorna suckade av avundsjuka. Hennes föräldrar - som gärna ville kättra högre upp på den sociala stegen - visste att de kunde dra nytta av hennes skönhet.

"Jag var dum och ytlig, men jag var nöjd", så beskriver Rosalie sig själv när hon berättar sin historia för Bella. Hon visste vad hon ville ha ut av livet, och hon visste också att hon med största säkerhet skulle få det hon ville ha. Ett stort, elegant inrett hus som någon skulle städa och ett modernt kök som någon annan skulle laga mat i.

Rosalies allra bästa vän Vera gifte sig tidigt med en man av lägre börd och fick tillsammans med honom en son. En förtjusande liten pojke med skrattgropar och lockigt svart hår. Rosalie blev avundsjuk - för första gången i sitt liv. Visst ville hon ha många vackra saker, men mest av allt ville hon ha ett barn.

I Rochester fanns det en familj av kunglig härkomst - Kings. Royce King ägde banken som Rosalies pappa jobbade på och nätan alla andra framgångsrika företag i staden. Han hade en son - Royce King II - som skulle ta över banken. Medan han väntade på att ta över inspekterade han de olika banktjänsterna. Två dagar senare "glömde" Rosalies mamma att skicka med sin mans lunchlåda till jobbet. Hon klädde upp Rosalie, gav henne matlådan och skickade iväg sin blott sjuttonåriga dotter till banken. Redan samma kväll började Royce skicka rosor till Rosalie. Det fortsatte han med hela uppvakningsperioden och hela hennes rum fylldes till bredden av blommor.

Royce var en stilig man med ljust hår och blå ögon. Han skickad eutöver rosorna även violer eftersom han sa att Rosalies ögon såg ut precis som violer. Rosalies föräldrar blev överförtjusta i Royce. Han representerade allt de någonsin kunde drömma om - och även allt som Rosalie någonsing drömt om.

De hade känt varandra i mindre än två månader när de förlovade sig.

Trots att de var förlovade umgicks de inte mycket på tu man hand. När de umgicks ville Royce visa upp sin blivande brud. De böjade tidigt planera inför det stundande bröllopet. Det skulle bli ett bröllop så ståtligt att ingen någonsin skulle ha sett maken till det. Rosalie var överlycklig. Hon kunde redan se hur hennes ljushåriga barn skulle leka tillsammans i trädgården utanför familjen Kings herrgård. Hon var inte längre avundsjuk på Vera, tvärtom tyckte hon synd om henne.

Men Rosalies saga fick inget lyckligt slut. Hon
 hade allt hon ville ha inom räckhåll när det hemska hände...

Hon hade varit hemma hos Vera kvällen när de hände. Hon var på väg hem och det var mörkt. Gatlyktorna var redan tända och Rosalie insåg att det var senare än hon hade trott. Det var bara en vecka kvar till bröllopet och och hon oroade sig för vädret. Bröllopet skulle hållas utomhus och hon ville inte flytta in det. När hon var några kvarter hemmifrån hörde hon ljudet av en samling berusade män som stod och skrattade högt vid en trasig gatlykta. En av männen ropade högt på henne och då såg hon att det var Royce och några av hans välbärgade vänner. I samlingen fanns också en man som hon inte kände igen. Han var en vän till en vän och kom från Atlanta. Royce frågade John - som mannen hette - om han tyckte att Rosalie var vacker. Han svarade att det var svårt att se med alla kläderna på. Royce slet av Rosalie hennes kappa och ryckte av henne hatten. Hattnålarna slet upp håret med rötterna och hon skrek av smärta.

"De verkade gilla det, ljudet av min smärta..."

När de var klara med henne lämnade de henne på gatan, hånskrattandes när de stapplade därifrån. De skämtade om att Royce skulle behäva hitta en ny brud. Han sa att han måste bli tålmodigare först. Rosalie låg där på gatan och väntade på att dö. Det var kallt och hon blev förvånad när hon märkte att hon kunde frysa. Det började snöa och hon längtade mer och mer efter döden. Det var då Carlisle hittade henne. Han hade känt lukten av allt blod och började undersöka henne för att se om han kunde göra någonting för att rädda hennes liv. Rosalie hade aldrig gillat doktor Cullen eller hans hustru och hennes bror - som Edward sa att han var. Det retade henne att de var vackrare än henne. Carlisle förstod att han inte kunde rädda hennes mänskliga liv och förde henne hem till sig. Där förvandlade han henne till vampyr. Han förklarade för Edward - som inte var alltför glad över att få en ny "syster" - att han inte kunde låte henne dö på det sättet. Det var för mycket, för fruktansvärt och för meningslöst.

När Rosalie åtehämtat sig från förvandligen var hon fylld av hämndbegär. Hon mördade alla de män som skadat henne men hon var väldigt noga med att inte spilla deras blod eftersom hon inte ville ha någonting av dem i sig. Detta betyder att Rosalie aldrig har smakat människoblod. Hon har dödar sju människor, men hon har aldrig druckit deras blod.

Hon sparade Royce till sist. Hon ville att han skulle veta vad som hänt han vänner och förstå vad som väntade honom. När hon hittade honom hade han gömt sig i ett fönsterlöst rum bakom en tjock dörr med två beväpnade vakter utanför. Hon dödade vakterna och bröt sig lätt in i rummet. Hon hade tagit på sig en brudklänning som hon stulit. Rosalie ångrade inte att hon hade sparat honom till sist. Det gjorde det lättare för henne att behålla kontrollen och dra ut på det...

När Rosalie väl fått ut sin hämnd levde hon tillsammans med Cullen-familjen och jagade inte längre människor. En dag när Rosalie var ute och jagade hittade hon Emmett. Han hade blivit attackerad av en björn och var döende. Rosalie sprang över 16 mil (100 miles) med honom i famnen och bad Carlisle omvända honom. Hon litade inte på att hon kunde klara av det själv.

"Med sina mörka lockar, med skrattgroparna som syntes till och med när hans var förvridet av smärta, den märkliga oskuldfullsheten som såg så malplacerad ut en vuxen mans ansikte... Han påminde mig om Veras lille Henry. Jag ville inte att han skulle dö, så hur mycket jag än hatade det här livet var jag självisk nog att be Carlisle förvandla honom åt mig".

Emmett och Rosalie blev förälskade i varandra och har gift sig fler gånger, främst eftersom Rosalie gillar den uppmärksamhet hon får som brud.

*Spoiler*

Rosalies stora sorg i livet är att hon inte kan bli mamma. Hon kommer aldrig få bli gammal, aldrig sitta på en veranda tillsammans med en gråhårig Emmett omgivna av deras barnbarn.

När Bella upptäckte att hon var gravid vände hon sig i hemlighet till Rosalie. Edward såg det som en självklarhet att de skulle ta bort "saken" men Bella ville behålla barnet (Renesmee). Hon visste att hon inte kunde kämpa själv, Edward skulle antagligen söva ner henne så snart de kom hem och ta bort barnet vare sig hon ville det eller inte - allt han brydde sig om var hennes säkerhet. Bella ringde Rosalie och sprang direkt till henne så fort planet från Rio landat. Rosalie vakade sedan över Bella under hela graviditeten. Emmett ställde sig på hennes sida och gradvis gick även de nadra med på att behålla barnet - till och med Edward.

Rosalie älskar (precis som alla andra) Renesmee och tycker det är väldigt roligt att få leka moster tillsammans med Alice.

Detta var denna veckas karaktär! Jag tycker verkligen att Rosalie har en speciell och sorglig historia. Hon är som sagt en av mina favoriter!

Nästa vecka: Edward Anthony Masen Cullen *Go Team Edward!*

/Matilda

Veckans bildbomb!

Veckans bildbomb: Ashley Greene (Alice Cullen)


Nya stills från Eclipse


Japp, det var veckans bildbomb - och den blev stor! Skicka gärna in bilder till oss och glöm inte att anmäla er till "Veckans Twilightare" innan fredag! Frågorna finns under fliken Twilight högst upp på bloggen! (thetwilights.blogg@hotmail.se)

Nästa vecka: Kellan Lutz

/Victoria

Veckans tänk om...?

Tänk om man kunde läsa tankar som Edward...? Skulle inte det vara häftigt? Att veta vad andra tänker på. Slippa den där jobbiga biten med att försöka pressa ur kompisar vad de vill ha när de fyller år, veta vad lärarna tänker på och kunna kommunicera med människor utan att de behöver prata. Skulle inte det vara skitkul?

Har ni någon "vampyrkraft" som ni skulle vilja ha? Kommentera!

/Matilda


Julia Jones & Booboo Stewart landar i Vancouver

Julia Jones (aka Leah Clearwater) och Booboo Stewart (aka Seth Clearwater) landade i Vancouver igår. Snart börjar de säkert spela in Breaking Dawn.
Gud vad man längtar!
Källa
/Victoria

Veckans Twilightare! (Special)

Denna vecka (och troligtvis nästa också) blir lite special. Vi tänkte att ni kanske ville veta lite mer om oss. Därför blir jag (Matilda) Veckans Twilightare och Victoria blir det nästa vecka!

 1. Vem är du:

  Hur gammal är du?
  Svar: Jag är 15 år, fyller 16 i april.
  Var i Sverige/världen bor du?
  Svar: Falun, Dalarna.
  Hur kom du i kontakt med Twilight?
  Svar: Jag erkänner, från början var jag en anti-twilightare. Alla mina kompisar läste böckerna och de försökte få mig att läsa böckerna/se filmen. Jag bestämde mig för att ge böckerna ett försök. Sedan var jag fast. Jag läste ut Om jag kunde drömma på tre dagar och resten av böckerna slukades lika fort.
  Hur hittade du oss? Hur länge har du läst bloggen?
  Svar: Jag googlade efter Eclipse-bilder för kanske lite mer än ett år sedan och kom in på bloggen. Jag läste lite och tyckte det verkade riktigt bra. När de sökte efter en till bloggare tog jag chansen och nu bloggar jag här tillsammans med resten av flocken!
  Har du köpt några Twilightprylar?
  Svar: Jag har dörren full av posters/vykort och sedan har jag alla sakerna som kommit med Twilight/New Moon/Eclipse-filmerna.
  Är du en öppen Twi-nerd eller smyger du med det?
  Svar: Från början smög jag lite, men nu vet alla som känner mig hur galen jag är i Twilight.
  Edward eller Jacob och varför? (Du får inte välja Team Switzerland)
  Svar: Edward, helt klart! Han är snäll och perfekt på alla sätt – jag tycker att Jacob kan framstå som lite elak ibland, och det gillar jag inte.
  Har du en blogg eller annan URL?
  Svar: Jag bloggar här!
  Skriver/skapar du någon slags fanfiction? (Romaner, noveller, bilder, filmer etc.)
  Svar: Jag tecknar/målar och det har blivit några Twilight-relaterade bilder. När/om jag hittar mitt teckningsblock igen (som har försvunnit...) kommer jag lägga upp bilderna här på bloggen!
  Vem skulle du säga att du var mest lik i Twilight-serien?
  Svar: Bella, kanske. Jag är väldigt klumpig (senast idag slog jag i huvudet när jag skulle av bussen) och älskar att läsa.
  Vem tycker du är snyggast/gulligast i film-serien? (Tjej och kille)
  Svar: Robert Pattinson är den snyggaste/gulligast killen. Sedan kommer nog Kristen Stewart/Ashley Greene på delad förstaplats bland tjejerna.
  Vad säger du om att killar generellt är väldigt emot det här (Twilight-serien). Skulle du råda killar till att ge böckerna eller filmerna ett försök. Varför/Varför inte?
  Svar: Jag tycker det är väldigt tråkigt att inte fler killar läser böckerna/ser filmerna och speciellt att de är så extremt negativa emot Twilight när de inte ens har sett filmerna/läst böckerna. Jag skulle nog råda killarna att se filmerna först. Det bästa skulle nog vara om de såg Eclipse eftersom det är mer action i den än de andra filmerna.
  Din hälsning till alla andra Twilightälskare?
  Svar: Keep up the good work!
  Din hälsning till alla Twilighthatare där ute?
  Svar: Sluta hacka på oss Twilight-älskare! Ni vet inte vad ni pratar om...
  Och till sist: Har du något på hjärtat? Släng ur dig vad du vill!
  Svar: Glöm inte att anmäla er till Veckans Twiligtare! (thetwilights.blogg@hotmail.se)

 2. Böckerna:

  Hur många av böckerna har du läst?
  Svar: Jag har läst allihop!
  Vilken är din favorit?
  Svar: Jag gillar När jag hör din röst och Ljudet av ditt hjärta bäst. New Moon eftersom den är så sorglig (jag gillar sorgliga saker) och Eclipse eftersom den är så rolig (ja, jag gillar roliga saker också, jag är inte bara depp).
  Läser du böckerna på svenska eller engelska? Varför?
  Svar: Jag har läst dem på svenska men lyssnat på dem på engelska.
  Har du läst det som finns av Midnight Sun?
  Svar: Japp, det har jag. Hoppas att den kommer ut någon gång för det är så bra! Ett hett tips är att läsa den samtidigt som man bläddrar i Twilight, då förstår man vilket jobb hon har gjort. Alla tankar, blickar och liknande är med!
  Hur många gånger har du läst böckerna?
  Svar: Jag har läst alla böckerna två gånger och sedan har jag självklart läst de bästa bitarna massvis med gånger!
  Har du ett favoritcitat? Vilket?
  Svar: Det vare en röst jag skulle gå genom eld för - eller för att uttrycka sig mindre dramatiskt, en röst jag skulle uthärda ett liv i kallt, oupphörligt regn för. Edward. / Bella
  Vem är din favoritkaraktär?
  Svar: Jag gillar verkligen Alice, hon är så gullig och full i sjutton som min mamma skulle sagt.
  Böckerna eller filmerna?
  Svar: Böckerna, utan tvekan.

 3. Angående Twilight (filmen):

  Hur många gånger har du sett Twilight?
  Svar: Herregud, många gånger. Kanske 15...?
  Vilken är din favoritscen från Twilight?
  Svar: ”Kollaget” precis efter att Edward suger ut giftet är så himla vackert.
  Finns det någon scen i ”Om jag kunder drömma” som borde varit med i filmen? Vilken? Varför?
  Svar: Biten när Bella ska ta blodprov och Edward får för sig att Mike har dödat henne (så jäkla roligt), när Bella skämtar med Edward om att hon tror att han tänker äta henne till frukost och alla gånger Bella lagar mat till Charlie.
  Vilken är din favoritbilder från Twilight?  Vilken är din favoritlåt från Twilight-soundtracket?
  Svar: Let me sign – Robert Pattinson, men den är alldeles för kort...
  Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
  Svar: Jag har inget speciellt, alla är så bra!
  Vad gillade du INTE med filmen?
  Svar: Jag tycker den är bra, men lite för mörk på vissa ställen. Den kunde varit lite roligare.
  Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
  Svar: Edward, han är så snygg!

 4. Angående New Moon (filmen):

  Hur många gånger har du sett filmen?
  Svar: Kanske 15 där också...?
  Vilken är din favoritscen från New Moon?
  Svar: När Bella ska hoppa/har hoppat från klippan och Edward dyker upp bredvid henne.
  Finns det någon scen i ”När jag hör din röst” som du borde varit med i filmen? Vilken?
  Svar: Jag tycker att de hade kunna gjort Bella ännu mer deprimerad, hon har ju faktiskt förlorat sin själsfrände.
  Vilken är din favoritbild från New Moon?  Vilken är din favoritlåt från New Moon-soundtracket?
  Svar: Helt klart ”Slow Life” med Grizzly Bears och Victoria Legrand.
  Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
  Svar: "I love you. You're my only reason to stay alive... if that's what I am" - Edward 
  Vad gillade du INTE med filmen?
  Svar: Bella kunde ha varit mer deprimerad, men annars var den helt suverän!
  Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
  Svar: Först var jag lite skeptisk till att de skulle ta med Edward mer i filmen fastän han inte är med så mycket i boken. Men sedan när jag såg det var det bara så bra gjort. Jag älskar att han är som en dimma – lite mystisk.

 5. Angående Eclipse (filmen)

  Hur många gånger har du sett filmen?
  Svar: Cirka 10 gånger kanske.
  Vilken är din favoritscen från Eclipse?
  Svar: När de tränar inför den stora fighten, och när Riley blir förvandlad i början.
  Finns det någon scen i ”Ljudet av ditt hjärta” som borde varit med i filmen? Vilken?
  Svar: När Alice översätter amerikanska nationalsången till arabiska och koreanskt teckenspråk. Det är så roligt!
  Vilken är din favoritbild från Eclipse?  Vilken är din favoritlåt från Eclipse-soundtracket?
  Svar: Heavy in your arms – Florence + The Machine
  Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
  Svar: ”Bella, would you please stop trying to take your clothes off?” - Edward
  Vad gillade du INTE med filmen?
  Svar: Kan inte komma på något speciellt, kanske att Alice inte fick sitta barnvakt så mycket.
  Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
  Svar: Musiken var jättebra!

 6. Antingen eller...?
  (Markera ditt svar med fet stil)
  Robert - Taylor
  Vampyr - Varg
  Cullens - Volturi
  Emmet - Jasper
  Kellan - Jacksson
  Ashley - Alice
  Rosalie - Niki
  Rene -
  Esme
  Charlie –
  Carlisle
  Angela – Jessica
  Mike – Eric

  Angående ”The Cast”:
  Har du hört någon låt med Robert Pattinson? Vilken är din favorit?
  Svar: Jag har hört alla som går att få tag på. ”Let me sign”, ”I was broken” och ”Never think” är bäst.
  Har du hört någon låt med 100 Monkeys? Vilken är din favorit?
  Svar: Jag har hört någon, men jag tycker inte att de är så bra faktiskt.
  Har du sett någon annan film med någon av skådespelarna från Twilight-serien?
  Svar: Massor! ”Remember me” är fantastisk, jag var helt lamslagen när jag hade sett den. Sedan är ”Into the wild” också en fantastiskt bra film med riktigt bra musik!
  Har du sett någon annan film av någon av regissörerna som regisserat Twilight-filmerna?
  Svar: American pie (ettan, tvåan och ”The wedding”) och ”Om en pojke” av Chris Weitz. Och ”Chicago” av Bill Condon.
  Vem av karaktärerna i boken skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)
  Svar: Alice eller Bella, de är så snälla.
  Vem av skådespelarna skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)
  Svar: Rober Pattinson. Han är så rolig!
  Vad skulle du göra om du såg en av skådespelarna på gatan?
  Svar: Stanna till och försöka att inte glo för mycket, kanske föröka smygta en bild med mobilen.
  Vad skulle du göra om du såg Stephenie Meyer på gatan?
  Svar: Kanske gå fram och hälsa, men jag vet inte riktigt. Det skulle också kunna bli som i förra frågan.


  Det var allt för denna vecka!

  GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL VECKANS TWILIGTARE!

  (
  thetwilights.blogg@hotmail.com)

  /Matilda


So it has begun...

Inspelningen av BD i Vancouver har börjat igen! Robert är på plats som ni ser!

 

/Matilda


Ashley eller Kristen

Vem bar den bäst? Ashley Greene eller Kristen Stewart?
Källa
/Victoria

Dagens Bild

Bildkälla: Bildarkivet

Vanity Fair 2008

Vanity Fair bilder på Kristen Stewart och Robert Pattinson 2008.
Bildkälla
/Victoria

Jackson Rathbone för Nylon Guys

Super heta bilder på Jackson för Nylon Guys! *SCREAM*
Bildkälla
/Victoria

Candy Time With Dakota Fanning

Mina absolut favoritbilder på Dakota är när hon fotar för Marie Claire!
Bildkälla
/Victoria

Ny/gammal stillbild från Eclipse

Här kommer en stillbild på Bella i Eclipse. Jag ar dock inte sett den förut men det kanske ni har.
Bildkälla
/Victoria

Grattis Dakota!

Dakota Fanning fyller 17 år idag! Ett stort grattis till henne!Dakota på väg till Vancouver för inspelningen av BD idag!

/Matilda


Veckans Band ---> Veckans låt!

Denna vecka - kanske också i framtiden, vem vet - tänkte jag fokusera på en låt som passar/påminner mig om Twilight. Det kommer antagligen bli en låt som jag gillar just nu, med en text som också påminner mig om Twilight.

Veckans låt: Symphonies - Dan Black

Jag valde denna låt eftersom jag tycker att den är så bra! Och om man tittar på texten så skulle det kunna vara en beskrivning av Edwards kärlek till Bella. I första versen träffar han henne och är överväldigad över sina känslor:

I can't disguise I was hypnotised
Lost a track, struggled back
I wanted easy stuff to please me
Something in the dark began to squeeze me
Seen it, there, been there in the mirror
Totally focused, no hocus pocus
Dare I give in to this thing gripping my skin
To win, thinking how to add

I andra versen föröker han lämna henne. "A scrap of paper" kan vara lappen som han skriver till Charlie så han hittar Bella igen:

I lie down in the dust just under your eye
A scrap of paper, thin as vapour
Filling my clothes like smoke
A couple of the wires in my heart are broke
I throw, I miss, something, nothing
Dreams, schemes, moments wasted
Taste that tasted
Fate I'm fated
Re-edited again then copy, pasted


Och tredje versen handlar om hans begär - till både blod och Bella - och hur han ser sig själv som en själlös och ond varelse (vilket han inte är):

When I wanna quit, I suffocate it
I chew repelicious, stress repetitious
Vicious, I'm one outside you
Up above the streets on the DCY-er
Higher, fire in my guts
In a rut, but what I've got
Is in a can, no other human
But I do get lonely, scared I'm phoney

Själva refrängen är ju uppdelad i tre delar. I första delen beskrivs (enligt mig) hur förundrad han blir när han förstår att Bella verkligen vill ha honom. Han trodde att han skulle få stå där ensam.

Andra delen handlar om hur han känner sig nu när han inte är ensam längre. Hela livet är som en symfoni, vackert och glatt.

Treje delen uttrycker helt enkelt att han har fått mer än han trodde han kunde få. Han älskar och är älskad tillbaka.

The lights of a car go by in a stream
Seems like I stand pretty much unseen
But I open my eyes and beams
Come out

Gimme, gimme, symphonies
Gimme more than the life I see
Score adds up
Angels play
Let my lonliness get blown away

Gimme, gimme, symphonies
Gimme more than the life I see
Hela texten finns här (*klick-klick*) tryck bara på pilen i hörnet under videon för att fälla ner texten! 

Glöm inte att anmäla er till "Veckans Twilightare" innan fredag!

Anmäl er till VT/skicka in låtar eller annat godis som ni vill dela med er av till:
TheTwilights.blogg@hotmail.se

/Matilda

Frågestund!!

Frågestunden slutar den 8 mars 2011

Veckans fun facts!

 • Stephenie Meyer syns i Twilight. Hon sitter och skriver på sin laptop (Breaking Dawn) på krogen när Bella och Charlie äter middag

 

 • Robert Pattinson (Edward) ville en gång i tiden bli rappare

 

 • Scenen när Edward fångar äpplet i Twilight tog 13 tagningar

 

 • Jacob, Emily, Heidi, Seth och Paul är döpta efter Stephenie Meyers syskon

 

 • Jackson Rathbone (Jasper) provspelade för rollen som Edward

 

/Matilda


Krya på dig Kristen!

Kristen Stewart har gjort illa armen, den ligger just nu i gips! Vi hoppas att hon kryar på sig så att hon är frisk tills nästa vecka - då ska hon tillbaka till BD-inspelningarna i Vancouver!/Matilda

Grattis Ashley!

Ashley Greene (Alice Cullen) fyller 24 år idag! Vi hoppas att hon får en riktigt bra födelsedag!Glöm inte att anmäla er till Veckans Twilightare och missa inte Ashley-bildbomben på söndag!

/Matilda


Ny BD-bild!

Den kom för ett litet tag sen men här i alla fall en Alla-Hjärtans-Dag-Hälsning från BD-teamet!


Önskar att jag också kunde byta ut snöstormarna mot en tropisk ö med en Edward på... *suck*

/Matilda

Veckans Bildbomb!


Jag har vart lite sjuk den senaste tiden men nu är jag inte det längre så nu blir det mycket bloggande!

Veckans Bildbomb: Kristen Stewart (aka Bella Swan/Cullen)
Nya stills från eclipse Nya stills från Eclipse
Japp, det var veckans bildbomb - och den blev stor! Skicka gärna in bilder till oss och glöm inte att anmäla er till "Veckans Twilightare" innan fredag! Frågorna finns under fliken Twilight högst upp på bloggen! (thetwilights.blogg@hotmail.se)

Nästa vecka: Ashley Greene

/Victoria

Veckans karaktär!

Okej, vi ska försöka komma igång med det här igen bara Victoria blir frisk och när mitt nät slutar skolka!

Vi börjar med Veckans karaktär!

Denna vecka: Jasper Hale!

Jasper Hale (född Jasper Whitlock) är en av de få överlevande vampyrerna från vampyrkrigen i södra USA. Efter kriget blev han medlem i Cullen-familjen. Han är gift med Alice Cullen och adoptivson till Carlisle och Esme Cullen. Han är även adoptivbror till Rosalie Hale (i Forks låtsas de vara tvillingar), Emmett och Edward Cullen. 

Jasper har den speciella gåvan att han kan manipulera folks känslor, och han kan även känna det som de känner.

Efter att blivit major i den konfederala armén (systaterna) träffade Jasper vampyren Maria som omvandlade honom. Efter omvandlingen hjälpte Jasper Maria att skapa en armé av nyfödda vampyrer som med stor vinst tog kontroll över jaktmarkerna runt Texas.  Men Jasper blev trött på allt meningslöst våld och blev till slut en nomad. Han slog följe med ett par andra nomader (Peter och Charlotte) men han tyckte inte om att döda människor. Han kände precis vad de kände när de dog - och det kunde han inte stå ut med. Som tur var blev han till slut upphittad av Alice, hans livs kärlek och med henne började han ett nytt liv (fritt från människoblod) i Cullen-familjen.

Nästa vecka: Rosalie Hale

/Matilda


Fanfoto med Mackenzie Foy

Mackenzie har redan börjat bli igenkänd pågatorna. Undra hur det blir när hon blir äldre...
Källa¨

/Victoria

Happy Valentine's Day

/Flocken!

The Host-update!

The Host ska ju bli film och filmen har nu fått en ny regissör. Hon heter Susannah White och har regisserat bland annat Generation Kill, The Diary of Me och Jane Eyre."A new director has been chosen and announced for the book-to-film adaptation of Twilight series author Stephenie Meyer's The Host, and it is Susannah White.

Per Variety, "Nick Wechsler will produce the indie through his eponymous banner, along with Chockstone Pictures' Steve Schwartz and Paula Mae Schwartz." This, too, is a development, since the last news on the matter from April, 2010 showed no studio attachment at the time. However, the producers remain the same ones who've been on board since the earliest announcement of the film."För att läsa hela artikeln, klicka här!

/Matilda

 


Veckans bildbomb!

Denna vecka: Robert Pattinson (AKA: R-Patz, Spunk Ransom, Edward Cullen)


Japp, det var veckans bildbomb - och den blev stor! Skicka gärna in bilder till oss och glöm inte att anmäla er till "Veckans Twilightare" innan fredag! Frågorna finns under fliken Twilight högst upp på bloggen! (thetwilights.blogg@hotmail.se)

Nästa vecka: Kristen Stewart

/Matilda och Victoria


Förlåt!

Vi ber så mycket om usäkt för den dålig uppdateringen! Men jag (Matilda) har varit helt utan internet de senaste dagarna, så uppdateringar från mig har varit helt omöjligt. Eftersom både jag och Victoria går i nian har vi båda just nu en hektisk tid med nationella proven. Sorry! Vi ska försöka bättra oss och lovar att uppdatera bättre!

/Flocken

BD-update!


Veckans band + låt!

Veckans band + låt blir en snabbis och därför också ett band som ni förmodligen redan känner till!

Denna vecka: Paramore

Paramore är ett amerikanskt rockband som bildades 2004 i Franklin, Tennessee. Bandet består av Hayley Williams (sång), Taylor York (gitarr) och Jeremy Davis (bas).

De ligger på skivbolaget Fueled By Ramen och har hittills släppt en ep, tre studioalbum och två livealbum, där den senaste även innehåller en bonus-DVD.

Veckans låt: DecodeOkej, ville bara säga att orsaken till at detta inlägg blev så kort är att jag måste gå och slå på någonting. Fick just reda på att Medium (som jag tittat på sedan jag var åtta) läggs ner och jag har inte hunnit smälta det än. Trodde inte att jag skulle bli så upprörd. Det har nog med min förkylning att göra, känslorna är inte på topp! 

Btw, bättre och längre inlägg imorgon förhoppningsvis!

Glöm inte att skicka in till Veckans Twilightare!
(thetwilights.blogg@hotmail.se)

/Matilda

Den här bilden hjälper er!

Några av er har frågat hur man vet att man kommit till våran "gilla sida" på facebook. Här har ni svaret. Om ni ser denna bild så vet ni att ni kommit rätt.

/Victoria

Veckans intervju!

Tisdag = Veckans intervju!

Varje tisdag kommer vi lägga upp en intervju här på bloggen!

 Och idag är det...onsdag. Vi ber om ursäkt för dröjesmålet. Men sjukdom och nationella prov har tagit upp det mesta av vår tid! Men i alla fall, här kommer en gammal goding! Extremt rolig!


Det här är helt klar den ROLIGASTE intervjun med Robert som jag har sett! Och den ger hopp - om han friar hit och dit så finns det inget som säger att inte just vi skulle kunna bli en av de tillfrågade. Man kan ju drömma iaf, eller? ;)

/MatildaVi finns på Facebook nu

Nu finns vi på Facebook också.
Sök på TheTwilights på sökrutan och då hittar ni säkert till vår lilla sida. Hoppas många gillar! Det skulle glädja både mig och Matilda.
Förlåt för dålig uppdatering! Har prov imorgon och då måste man plugga på. Mer uppdatering imorgon Hoppas vi!

/Victoria

Veckans: Fun facts!

Måndag = Veckans fun facts (x5)!

 1. Över 5000 personer provspelade för rollen som Edward i Twilight

 2. Robert Pattinsons syster brukade klä ut honom i tjejkläder och presentera honom som Claudia. Men när han fyllde 12 blev han cool och upptäckte hårgelé.

 3. Taylor Lautner har svart bälte i karate och har vunnit flera amerikanska och internationella karate-turneringar. När han var 12 år vann han TRE guldmedaljer i junior-VM.

 4. När Bella vaknar upp på sjukhuset i slutet på Twilight spelar TV:n i rummet upp ett montage med bilder/klipp av hennes tidigare slagsmål med James.

 5. Innan castingen hade Robert Pattinson aldrig hört talats om Twilight. Han gick bara på provspelningen eftersom han gillade Kristens rollprestation i Into The Wild (2007)


  Det här var alla fun facts den här veckan! Fler nästa måndag!

  Skicka gärna in förslag och glöm inte att anmäla er till Veckans Twilightare!

  (
  thetwilights.blogg@hotmail.se)

  /Matilda

 


Veckans bildbomb!

Hej alla Twilightare!

Nu ska vi börja med Veckans Bildbomb här på bloggen.

Söndag = Veckans Bildbomb (med nytt tema varje vecka)!

Denna vecka: Breaking Dawn! *spoiler*
     

  Booooom! Veckans bildbomb är över!

Nästa söndag: Robert Pattinson!

/Matilda

Tänk om...

Tänk om det skulle finnas vampyrer på riktigt. Det skulle ju vara super coolt men det skulle ju också vara läskigt att gå ut på kvällarna. Jag undrar om jag skulle bli en vampyr då. Hmm, jag kanske får någon gåva som Alice eller Edward. Men om jag skulle få en väldigt mäktig gåva som t.ex Jane eller Alec så kanske Volturi skulle vilja ha mig. Om Volturi fanns såklart.
Människorna kanske skulle "dö ut" Det kanske bara skulle finnas vampyrer kvar. Vad skulle vampyrerna äta då?
Jag skulle glatt säga ja om jag fick chansen att bli vampyr. Kunna vara vacker. Kunna springa snabbt. Inte behöva sova. Göra vad som helst, när som helst.


Skulle ni ta chansen att bli vampyr om det fanns vampyrer??

/Victoria

Jimmy Kimmel Eclipse-special!

Riktigt roliga klipp! Och kom ihåg, akta er för tvättbjörnarna!


Jimmy Kimmel Twilight Eclipse 1/2
Uploaded by ErikaStorm86. - Classic TV and last night's shows, online. />


Jimmy Kimmel Twilight Eclipse 2/2
Uploaded by ErikaStorm86. - Watch feature films and entire TV shows.

Åh, stackars Nicki! Men det är ju inte alla som kan säga att de blivit knockade av Peter Facinelli!

/Matilda

Veckans Twilightare: Olivia!

Vem är du?
Vad heter du? Olivia.
Hur gammal är du? 12 år gammal.
Var i Sverige/världen bor du? Kalix.
Hur kom du i kontakt med Twilight? Jag började med att läsa böckerna, efter att min bästis sagt att första boken var väldigt bra.
Hur hittade du oss? Hur länge har du läst bloggen? Jag hittade bloggen genom att söka på Twilight på bloglovin, det var någon gång -  
Har du köpt några Twilightprylar? Jo, jag har rätt så mycket. Jag har en video på Youtube där jag visar alla saker. (Länk)
Är du en öppen Twi-nerd eller smyger du med det? Öppen Twi-nerd. 
Edward eller Jacob och varför? Jacob, för att jag gillar han mycket mer. 
Har du en blogg eller annan URL? Jo, http://oliviasandinpekka.blogg.se.
Skriver/skapar du någon slags fanfiction? Jag har ritat av Eclipse och New Moon framsidan, alltså boken. 
Vem skulle du säga att du är mest lik i Twilight-serien? Jag är inte riktigt jättelik någon, men om jag måste välja så -  
Vem tycker du är snyggast/gulligast i film-serien? (Tjej och kille) -
Vad säger du om att killar generellt är väldigt emot det här (Twilight-serien). Skulle du råda killar till att ge böckerna eller filmerna ett försök. Varför/Varför inte? När någon säger att dom hatar Twilight brukar jag inte bry mig om det. 
Din hälsning till alla andra Twilightälskare...? Ehm, hej! :D 
Din hälsning/uppmaning till alla Twilighthatare där ute...? Jag har inget att säga till dom. 
Och till sist: Har du något på hjärtat? Släng ur dig vad du vill! Hej. ^^


Böckerna:
Hur många av böckerna har du läst? Alla. 
Vilken är din favorit? Breaking Dawn. 
Läser du böckerna på svenska eller engelska? Varför? Jag har läst alla böcker på svenska, och håller på med dom på engelska. 
Har du läst det som finns av Midnight Sun? Jo, eller inte allt. Jag har läst några kapitel men jag borde ta och läsa hela! 
Hur många gånger har du läst böckerna? Alla böcker på svenska nio gånger, och på engelska håller jag nu på och läser dom för första gången, jag har kommit till Eclipse än så länge.
Har du ett favoritcitat? Vilket? I'll be back so soon you won't have time to miss me. Look after my heart - I've left it whit you. - Edward Cullen, Eclipse
Vem är din favoritkaraktär? Jacob, helt klart! 
Böckerna eller filmerna? Böckerna. 

Angående Twilight (filmen):

Hur många gånger har du sett Twilight? Ehm, väldigt många gånger, jag har inte räknat. 
Vilken är din favoritscen från Twilight? Jag gillar scenen i skogen när Edward säger att han är vampyr och när han går ut i solen. ^^ 
Finns det någon scen från ”Om jag kunder drömma” som borde varit med i filmen? -
Vilken är din favoritbilder från Twilight? (Jag bifogade bilden)Vilken är din favoritlåt från Twilight-soundtracket? Supermassive Black Hole - Muse
Vilket är ditt favoritcitat från filmen? And so the lion fell in love whit the lamb. - Edward Cullen
Vad gillade du INTE med filmen? Jag gillade allt! 
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen? Inget som jag kommer på just nu. 

Angående New Moon (filmen):

Hur många gånger har du sett filmen? Väldigt många gånger, jag har inte räknat. 
Vilken är din favoritscen från New Moon? När Bella och Alice åker till Italien för att rädda Edward. 
Finns det någon scen från ”När jag hör din röst” som du borde varit med i filmen? Vilken? Nej, ingen jag kommer på så där direkt. 
Vilken är din favoritbild från New Moon? (Jag bifogade bilden)Vilken är din favoritlåt från New Moon-soundtracket? I belong to you (New Moon Remix) - Muse
Vilket är ditt favoritcitat från filmen? What a marshmallow. You should hold out for someone whit a stronger stomach. Someone who laughs at the gore that makes weaker men vomit.
Vad gillade du INTE med filmen? Inget, inget som jag kommer på just nu i alla fall. 
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen? Vargarna. 

Angående Eclipse (filmen)
Hur många gånger har du sett filmen? Väldigt många gånger, har inte räknat. 
Vilken är din favoritscen från Eclipse? Tältscenen, scenen där Cullens och vargarna tränat till fighten
Finns det någon scen från ”Ljudet av ditt hjärta” som borde varit med i filmen? Vilken? - 
Vilken är din favoritbild från Eclipse? (Jag bifogade bilden)Vilken är din favoritlåt från Eclipse-soundtracket? Whit you in my head - UNKLE ft. The Black Angels
Vilket är ditt favoritcitat från filmen? Let's face it, I'm hotter than you. - Jacob Black
Vad gillade du INTE med filmen? Inget. 
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen? Inget.
 
Angående Breaking Dawn (filmen) *Spoiler*
Hur peppad är du inför Breaking Dawn? (1-100) 100! :D
Vad ser du mest fram emot med BD? Bröllopet, när Bella är gravid och sen i slutet med Volturi. 
Har du någon nedräkning inför BD? Vilken sort? Jag har ingen speciell nedräkning, men jag brukar hålla koll i huvudet. ^^
Tycker du det är bra att den delas upp i två delar? Ja, eftersom då kan dom få med mycket mer. 
Finns det någon scen ur "Så länge vi båda andas" som du VERKLIGEN hoppas kommer med i filmen/filmerna? Första jakten för Bella när hon blivit vampyr. 
Vet du någon låt som skulle kunna passa på BD-soundtracket? Kommer inte på någon. 

Antingen eller...?
(Markera ditt svar med fet stil)
Robert - Taylor
Vampyr - Varg
Cullens - Volturi
Emmet - Jasper
Kellan - Jacksson
Ashley - Alice
Rosalie -
 Niki
Rene - 
Esme
Charlie – 
Carlisle
Angela – Jessica
Mike – Eric

Angående ”The Cast”:
Har du hört någon låt med Robert Pattinson? Vilken är din favorit? Let me sing gillar jag mest. 
Har du hört någon låt med 100 Monkeys? Vilken är din favorit? Jag har inte hört någon låt med dom. 
Har du sett någon annan film med någon av skådespelarna från Twilight-serien? Jag verkligen älskar Remember Me med Robert och The Runaways med Dakota och Kristen. 
Har du sett någon annan film av någon av regissörerna som regisserat Twilight-filmerna? Nej. 
Vem av karaktärerna i boken skulle du vilja spendera en dag med? (som vän) Renesmee, hon är så söt! :3 
Vem av skådespelarna skulle du vilja spendera en dag med? (som vän) Taylor Lautner, bara för att jag är verkligen galen i han! :D 
Vad skulle du göra om du såg en av skådespelarna på gatan? Herregud, jag skulle nog ha börjat gråta, skrika och hoppa av glädje, sen skulle jag springa fram, fråga om jag får autograf och om jag får fota mig med dom. 
Vad skulle du göra om du såg Stephenie Meyer på gatan? Jag skulle verkligen bli jätteglad! Jag skulle springa fram, fråga om autograf och ta bild.Då var vi igång igen. Tack Olivia!

Nästa vecka är det dags för en ny Veckans Twilightare!

Glöm inte att anmäla er! Skicka era svar på frågorna till thetwilights.blogg@hotmail.se ASAP!


/Matilda


Veckans karaktär!

Torsdag = Veckans karaktär! Vi kommer att berätta lite grann om en karaktär ur böckerna varje torsdag!

Denna vecka: Alice Cullen!

Mary Alice Brandon Cullen föddes i Biloxi, Mississippi någon gång runt 1901. Alice minns ingenting från sitt mänskliga liv, allt hon ser är ett stort mörker. Hon får reda på att hon satt inspärrad på ett dårhus för sina uppenbarelser (som hon hade redan innan hon blev förvandlad). Hon satt i totalt mörker, därför minns hon ingenting förutom just mörkret som var hennes vardag.

Hon blev förvandlad av en gammal vampyr som beskyddade henne från jägarvampyren James (samma som försökte döda Bella) och Alice tror att hon blev förvandlad kring början av 1900-talet. James blev rasande när han fick reda på att Alice blivit vampyr. Han dödade den gamla vampyren som omvandlat henne och Alice fick därför klara sig helt själv redan från början.

Det enda Alice vet om sin familj är att hennes föräldrar inte var speciellt sociala och att de skämdes över att ha en dotter som satt på mentalklinik. De satte därför in en dödsannons i tidningen och sa att Alice var död. Alice hade också en lillasyster som heter Cynhtia Brandon. Cynthias dotter lever fortfarande, men Alice har inte träffa henne.

Alice är en av Esme och Carlisle Cullens adoptivdöttrar. Hon har, precis som sin adoptivbror Edward, speciella krafter. Hon får visioner och kan se in i framtiden. Men hon kan bara se framtiden som den ser ut för tillfället, om valen som styr kommande händelser ändras ändras också framtiden och därmed hennes vision.

Alice är 147 centimeter lång, har kort spretigt becksvart hår och ser för övrigt ut lite som en älva. Håret ser ut som det gör eftersom de rakade av henne håret när hon satten in på mentalkliniken, och det hann inte riktigt växa ut innan hon blev omvänd. Hon väldigt modemedveten och hon är Edwards favoritsyster; hon stöttar honom alltid.
Hon är ihop med Jasper Whitlock Hale. Alice hade en vision om hur hon och Jasper (som hon då ännu inte hade träffat) levde tillsammans med Cullen-familjen. Hon träffade Jasper på ett café i Philadelphia 1948. Hon hade väntat på honom under en lång tid. och sedan dess har de två varit oskiljaktiga. Till skillnad från Emmett och Rosalie har Alice och Jasper bara gift sig en gång.

Nästa vecka: Jasper Hale!

Vet du något mer intressant om Alice? Kommentera här nedanför!

/Matilda

Veckans Twilightare!

Det är dags för Veckans Twilightare igen! Vi dammar av den gamla godingen och hoppas att ni vill vara med! Vi kommer att köra på fredagar (förhoppningsvis kan vi starta redan i övermorgon).

Vill du bli Veckans Twilightare? Svara då på frågorna nedan och skicka in det till
TheTwilights.blogg@hotmail.se ASAP!

Vem är du?
Vad heter du?
Hur gammal är du?
Var i Sverige/världen bor du?
Hur kom du i kontakt med Twilight?
Hur hittade du oss? Hur länge har du läst bloggen?
Har du köpt några Twilightprylar?
Är du en öppen Twi-nerd eller smyger du med det?
Edward eller Jacob och varför? (Du får inte välja Team Switzerland)
Har du en blogg eller annan URL?
Skriver/skapar du någon slags fanfiction? (Romaner, noveller, bilder, filmer etc.)
Vem skulle du säga att du är mest lik i Twilight-serien?
Vem tycker du är snyggast/gulligast i film-serien? (Tjej och kille)
Vad säger du om att killar generellt är väldigt emot det här (Twilight-serien). Skulle du råda killar till att ge böckerna eller filmerna ett försök. Varför/Varför inte?
Din hälsning till alla andra Twilightälskare?
Din hälsning till alla Twilighthatare där ute?
Och till sist: Har du något på hjärtat? Släng ur dig vad du vill!

Böckerna:

Hur många av böckerna har du läst?
Vilken är din favorit?
Läser du böckerna på svenska eller engelska? Varför?
Har du läst det som finns av Midnight Sun?
Hur många gånger har du läst böckerna?
Har du ett favoritcitat? Vilket?
Vem är din favoritkaraktär?
Böckerna eller filmerna?

Angående Twilight (filmen):

Hur många gånger har du sett Twilight?
Vilken är din favoritscen från Twilight?
Finns det någon scen från ”Om jag kunder drömma” som borde varit med i filmen? Vilken? Varför?
Vilken är din favoritbilder från Twilight?
Vilken är din favoritlåt från Twilight-soundtracket?
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Vad gillade du INTE med filmen?
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?

Angående New Moon (filmen):

Hur många gånger har du sett filmen?
Vilken är din favoritscen från New Moon?
Finns det någon scen från ”När jag hör din röst” som du borde varit med i filmen? Vilken?
Vilken är din favoritbild från New Moon?
Vilken är din favoritlåt från New Moon-soundtracket?
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Vad gillade du INTE med filmen?
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?

Angående Eclipse (filmen)
Hur många gånger har du sett filmen?
Vilken är din favoritscen från Eclipse?
Finns det någon scen från ”Ljudet av ditt hjärta” som borde varit med i filmen? Vilken?
Vilken är din favoritbild från Eclipse?
Vilken är din favoritlåt från Eclipse-soundtracket?
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Vad gillade du INTE med filmen?
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?

Angående Breaking Dawn (filmen)
Hur peppad är du inför Breaking Dawn? (1-100)
Vad ser du mest fram emot med BD?
Har du någon nedräkning inför BD? Vilken sort?
Tycker du det är bra att den delas upp i två delar?
Finns det någon scen ur "Så länge vi båda andas" som du VERKLIGEN hoppas kommer med i filmen/filmerna?
Vet du någon låt som skulle kunna passa på BD-soundtracket?

Antingen eller...?
(Markera ditt svar med fet stil)
Robert - Taylor
Vampyr - Varg
Cullens - Volturi
Emmet - Jasper
Kellan - Jacksson
Ashley - Alice
Rosalie -
Niki
Rene -
Esme
Charlie –
Carlisle
Angela – Jessica
Mike – Eric

Angående ”The Cast”:
Har du hört någon låt med Robert Pattinson? Vilken är din favorit?
Har du hört någon låt med 100 Monkeys? Vilken är din favorit?
Har du sett någon annan film med någon av skådespelarna från Twilight-serien?
Har du sett någon annan film av någon av regissörerna som regisserat Twilight-filmerna?
Vem av karaktärerna i boken skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)
Vem av skådespelarna skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)
Vad skulle du göra om du såg en av skådespelarna på gatan?
Vad skulle du göra om du såg Stephenie Meyer på gatan?

Jag vet att det är ganska långt med låt inte det avskräcka dig! Vill vill veta så mycket det bara går!

/Matilda (å flockens vägnar)


Veckans Band: MUSE

Nu ska/har vi börjat med något nytt här på TheTwilights. Varje veckodag kommer att ha ett alldeles inlägg. T.ex. är onsdagar = Veckans band + låt!

Varje onsdag kommer vi presentera ett nytt/gammalt band som har Twilight-anknytning eller som vi/ni tycker skulle passa bra till böckerna/filmerna! Veckans låt kommer att bli en låt av veckans band.

Vi tar gärna emot förslag! Maila på bara! (
TheTwilights.blogg@hotmail.se)

Denna onsdag: MUSE!

MUSE är en prisvinnande brittisk rockgrupp som bildades 1994 i Teignmouth, Devon.

Bandet består av tre medlemmar: Matthew Bellamy (sång, gitarr, piano), Christopher Wolstenholme (bakgrundssång, bas) och Dominic Howard (trummor). Muse är kända för sina spektakulära livespelningar och sin blandning av omaka genres. Till exemple har de kombinerat klassisk musik, electronica, hårdrock och R&B med varandra.

Muse är också Stephenie Meyers favoritband. Hon har själv sagt att hon lyssnade mycket till MUSE när hon skrev Twilight-böckerna och tre av deras låtar (Supermassive Black Hole, I Belong To You, Love Is Forever) finns med i filmerna.

Muse bildades när trummisen Dominic Howard sökte nya medlemmar till sitt band. Den då 14-årige Matthew Bellamy anslöt sig snabbt som gitarrist/pianist och blev så småningom även sångare i bandet. De två vännerna övertalade sedan Chris Wolstenholme att lära sig spela bas så att han kunde vara med i Muse.

Bandet säger att de valde namnet Muse på grund av att det var kort och såg bra ut på affischer. De kom på namnet efter att någon i Teignmouth föreslog att anledningen till att så många gick med i musikgrupper runt om i Teignmouth berodde att en musa (muse på engelska) svävade över staden.

Efter några svåra år lyckades Muse få ett kontrakt med Mushroom Records och släppte 1999 sitt första album Showbiz och blev strax därpå utsedda till årets nykomling av NME Awards.
2001 släppte bandet sitt andra album Origin of Symmetry. Där finns bland annat hitsingeln Plug In Baby med. Året därpå utkom bandets första livealbum Hullabaloo. Tre år senare kom albumet Absolution

I samband med att Muse fick uppträda som huvudakt på Glastonburyfestivalen 2004 kom bandets stora internationella genombrott. 2006 släpptes albumet Black Holes and Revelations och året därpå (det fantastiska)livealbumet HAARP från Wembley Stadium.
2009 utkom det egenproducerade albumet The Resistance.

Muse har gjort sig kända för att vara ett av världens främsta liveband. Konserterna är oerhört självutlämnande och fulla av sprudlande energi. Muse har erhållit totalt 18 utmärkelser för världens bästa liveband inom loppet av 10 år.
Matthew Bellamy är känd för att ha ett väldigt unikt sätt att röra på sig på scen och få publiken att känna sig delaktig i showen. På senare tid har han låtit publiken att sjunga solo i vissa låtar, t ex som Starlight, Time Is Running Out och Plug In Baby.

När bandet 2007 blev det första att sälja ut nybyggda Wembley Stadium och spelade inför totalt 90 000 åskådare två kvällar i rad, började de ses som ett av världens bästa liveband i allmänhetens ögon. Konserterna var oerhört påkostade med strålkastare i form av enorma satelliter och akrobater hängandes från stora ballonger ovanför publiken.

Världens bäst säljande veckomagasin för musik, Kerrang!, utsåg konserterna till ”den bästa någonsin” och en mängd andra kritiker på till exempel NME och Rolling Stone hyllade konserterna. Muse släppte strax därpå den andra kvällen som live-DVD under namnet H.A.A.R.P.Den 10 och 11 september 2010 sålde Muse återigen ut Wembley Stadium två kvällar i rad. Denna spelning har hyllats av folk från hela världen. I en omröstning på bandets forum där medlemmar kan rösta fram vilken av spelningarna som var bäst, den 2007 eller 2010, har 2010 överlägset flest röster.

Veckans låt: Starlight!Herregud vilken scenshow! Jag vill gå på Muse-konsert NU!

Edit: Självklart kommer vi även fortsätt med de vanliga inläggen!

/Matilda


  


Grattis Rachelle!!

Idag fyller nämligen Rachelle Lefevre (Victoria "nr 1") 32 år.

Frågestund!!

(Ställ bara era frågor på detta inlägg)
/Flocken!

Red Riding Hood...

...eller Rödluvan som den heter på svenska är inte bara en saga utan också en ny film regisserad av Catherine Hardwicke (Twilights regissör).

Handlingen bygger på den gamla klassiska sagan. En flicka i röd kappa och en ondsint varg finns med men that's about it. Den känns mer som en blanding av Twilight och The Village än en ren sagotolkning (vilket det i och för sig aldrig var menat att vara). Låten i trailer är av Fever Ray (svenska) men vad den heter är ännu okänt. Men det låter bra!Valerie (Amanda Seyfried - Mamma Mia, Dear John) är en vacker ung kvinna som slits mellan två män. Hon är förälskad i Peter (Shiloh Fernandez - Cadillac Records, Skateland) en man som inte bor i staden, men hennes föräldrar har lovat bort henne till den välställde Henry (Max Irons - Dorian Gray, Being Julia). För att inte förlora varandra planerar Valerie och Peter att rymma iväg tillsammans. Men när Valeries äldre syster blir dödad av en varulv ändras deras planer. Folket i byn kräver hämnd och en känd varulvsjägare (Gary Oldman - Hannibal, Harry Potter) kallas in för att hjälpa dem. Han berättar att varulven - som antar en mänsklig form på dagen - kan vara vem som helst i byn. Valerie upptäcket att hon har en unik koppling till vargen - en koppling som länkar dem samman och som gör henne både till en misstänkt - och till ett lockbete...

Jag tror att den här filmen kan bli riktigt bra! Jag fullkomling älskar Amanda Seyfried (som spelade Lilly i Veronica Mars - världens bästa serie och världens bästa karaktär) och jag gillar som jag tidigare nämnt när filmer/böcker har något sagoaktigt i sig. Sedan är även Billy Burke (Charlie Swan) med i filmen och det är ju ett plus i kanten. Det känns som om det finns många Twilight-kopplingar till den här filmen. Cathering Hardwicke, Billy Burke, varulvar och svenskar på soundtracket. Det verkar också som om Twilight-skådisarna har fått sago-fnatt. Först ska Kristen kanske vara med i Snövit, och sedan kommer det här! Som om inte det räckte var dessutom Taylor Lautner tänkt att spela Peter, men så blev det inte...

Vad säger ni, verkar filmen bra? Visst har den vissa likheter med Twilight och är inte alla dessa kopplingar lite mystiska...?

Som grädde på moset lägger jag ut några andra Rödluvan-relaterade klipp. Först en klassisk sketch med de alltid lika roliga/hysteriska/legendariska Monty Python och sedan en väldigt bisarr japansk reklamfilm som jag inte har den blekaste om vad den handlar om! Enjoy!


/Matilda
 


Ashley Greene på Teen Vouge

                                                                                                     
Ashley Greene är på omslaget till marsnummret av Teen Vouge! I tidningen finns också en intervju med Ashley. Här nedanför hittar du ett utdrag ur den intervjun. För att läsa hela intervjun, klicka här!

"It’s not easy being Greene. Or rather, as Ashley herself says, it isn’t always easy. Yes, the winsomely pretty 23-year-old has a supercute boyfriend (one Mr. Joe Jonas) and a sizable role in the ultrasuccessful Twilight series, but that doesn’t mean that life is a nonstop cakewalk for the actress. ”There have definitely been low points,” she admits. ”Moments when I sit in my hotel room and want to cry! It’s fun,” she says of her fast-paced profession, ”but it’s a lot of pressure. If you’re tired or run-down or having a rough day or missing your friends and family, you can’t just call in sick.” Right. The show, as they say, must go on.

But Ashley seems energized and downright cheery on the day of her Teen Vogue interview, which is conducted over a breakfast of scrambled eggs and tofu at the Crosby Street Hotel in downtown New York City. She’s recently signed a lease on an apartment nearby—she has another in Los Angeles, to which she moved when she was just seventeen—and plans to spend the afternoon scouting couches with her father, a construction-company owner who’s flown in from her native Jacksonville, Florida, to help. ”Bless his heart,” Ashley says. ”He’s getting the electronics together for me right now because he knows the deals and I know nothing."

Källa

/Matilda


RSS 2.0