Dagens Bild

Bildkälla: Mitt bildarkiv
/VicTOria

The Runaways stills

Två "nya" stills från The Runaways!
Bildkälla
/VicTOria

Michael Sheen för Buzz Magazine

Nya outtakes på Michael Sheen (Aro) i tidningen Buzz.
Bildkälla
/VicTOria

Veckans låt!

Why does my heart feel so bad - MobyJag tycker att det här är så bra! Riktigt skönt och avslappnande att lyssna på.

Skulle kunna vara Bellas låt. När hon måste välja mellan Jacob och Edward. Eller Edwards låt, han är ju som bekant inte alltid så snäll mot sig själv. Han skulle mycket väl kunna tycka att han var elak; fast det vet vi ju att han inte är ;)

/Matilda

Candy Time With Ashley Greene

Outtakes på Ashley Greene för Glamour.
Bildkälla
/Victoria

Veckans intervju + frågestund!

I cirka en vecka har jag letat efter en gammal intervju med Peter Facinelli. Idag fick jag reda på varför jag inte hittat intervjun. Orsaken? Det var Michael Sheen som blev intervjad - inte Peter Facinelli.

Jag var verkligen 100% säker på att det var Peter som blev intervjad...

Men i alla fall, här har ni klippet! Enjoy!Vill också påminna er om 'Veckans Frågestund', som börjar nu!

Våga fråga om allt mellan himmel och jord!

/Captain Hook


Trailer!

Nu är det som sagt mindre än tre veckor kvar till premiären av WFE (Roberts nya film) och det firar vi med en trailer!
/Matilda

Veckans tanke...

Det är bara 19 dagar kvar tills Water for Elephants har premiär!

Woho! Jag är superpeppad och har höga förväntningar på denna film.

Dels är ju Rober med (we like) och dessutom bygger den på en av de bästa böckerna jag läst (Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow). Nu återstår att se hur de har lyckats omvandla denna fantastiska berättelse från bok till film.

Jag och min kumpan Rosie ska i alla fall försöka få tag på biljetter till "premiären" i Falun den 15 april.

Ska ni se den? Varför/varför inte? Vad har ni för förväntningar? Kommentera!

/Matilda


Förlåt! Pardon! Sorry!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag kan inte förstå att det har gått nästan en vecka sedan senaste inlägget. Jag har verkligen haft fullt upp den senaste tiden. Skolarbetet sprutar snart ut ur öronen på mig och dessutom håller datorn på och krånglar. Misstänker virus...

Men jag (Matilda) lovar att bättra mig i fortsättningen och skriva minst ett inlägg om dagen!

Hoppas att ni inte har tagit illa upp av det lilla uppehållet - nu kör vi så det ryker igen!


Veckans bildbomb!

Veckans bildbomb: Kellan Lutz!


Det var allt för denna vecka!

Nästa vecka: Peter Facinelli

/Flocken


Dagens Citat

/Victoria

Dagens Skratt

/Victoria

Rösta på Kristen i KCA!

Ja, rösta på Kristen om ni vill att hon ska bli Favorite Movie Actress!
Klicka på bilden för att rösta!

/Victoria

Dagens Bild

Bildkälla
/Victoria

Veckans låt - All i wanted

Jag ttycker den här låten skulle passa väldigt bra i New Moon. Bella vill ju bara ha Edward, och i låten sjunger ju dem "All I wanted was you". Det är bandet Paramores låt. De är ju super bra! En av mina favoritband + Hayley som sjunger i bandet gillar Twilight och har dessutom skrivit en låt til just Twilight.

ENJOY!

 

 

/Victoria


Grattis Kellan!

Förlåt förlåt! Vi ska verkligen försöka att bättra på oss nu!

Idag så fyller Kellan Lutz (Emmett) 26 år. Grattis!

Tänk om...?

Tänk om Stephenie Meyer inte hade skrivit Twilight böckerna. Då skulle jag inte ha skrivit det här inlägget på just den här bloggen. Tänk dej att flera tusen fans av Twilight inte skulle stå i kö bara för att kunna få köpa biljetterna till någon av premiärerna av någon av Twilight-filmerna. Jag skulle nog aldrig tänka på vampyrer eller någon konstig prägling som väldigt många varulvar får.

/Victoria

Kom igen nu! (Veckans uppmaning)

Anmäl er till Veckans Twilightare!

Kommentera!

Skicka bilder!

Skriv till oss!

THETWILIGHTS.BLOGG@HOTMAIL.SE *klick-klick*


/Flocken saknar er!


Gamla bilder!

Haha, kollad igenom arkivet och hittade några av mina gamla bilder som fanns med här på bloggen för väääldigt länge sedan (innan jag började blogga här). Tänkte jag kunde posta dem igen eftersom jag lovade att lägga upp lite av mina bilder!

Jag kan fortfarnde inte hittat mitt teckningsbok, förslag på var den kan vara...?

Hmm, gamla goda tider. Så fort jag gör någonting nytt (eller hittar min bok) så lägger jag upp det! Skicka gärna in egen fan-art eller fanfiction till TheTwilights.blogg@hotmail.se!

/Matilda

Veckans låt - Jag vet vilken dy hon varit i

Jag vet vilken dy hon varit i - Håkan Hellström

Jag valde den här låten eftersom jag tycker att den är så vacker. Den handlar om kärlek - precis som Twilight.

Den här låten skulle kunna handla om Bella, berättad ur antingen Jacobs eller Edwards perspektiv.

"Hon är det här partyts ljus. Och han bredvid är så stolt att ha henne nära sig. Det verkar som hon överlevt sen sist jag såg henne. Hon kunde vara någon annan, någon bättre om hon slöt ögonen"

Den tanken skulle antingen kunna vara Jacobs när han ser Bella på bröllopet eller Edwards om Bella inte hade hoppat. Då hade kanske Bella hunnit bli tillsammans med Jacob innan Edward kom tillbaka. Hade hon blivit det (ihop alltså) hade inte Edward stört henne igen. Då hade han låtit henne leva med Jacob.

"Men jag ska be honom ta hand om henne väl. För jag vet vilken dy hon varit i"

Jacobs perspektiv när/om Edward kommit tillbaka och Bella blivit tillsammans med honom. Jacob vet vad Bella har gått igenom - all smärta hon har fått genomlida när Edward varit borta.

"Men jag hoppas han tar han om henne väl. Tar hand om henne väl"

Edwards perspektiv om han ser Jacob med Bella. Hon är lycklig och lever ett bra - mänskligt - liv tillsammans med Jacob.
/Matilda

Dagens Bild

Christian Serratos

/Victoria

Veckans intervju + frågestundNu är det också frågestund här på bloggen! Om ni vill veta något - om oss, om twilight eller kanske om hur många får det finns på Nya Zeeland - så är det bara att fråga!

/Matilda

Veckans Fun Facts!

Denna vecka med Jackson-tema!

  • Han är färgblind

 

  • Han är överrörlig (dubbel jointed)

 

  • Han älskar hattar (därför bär han alltid hatt)

 

  • Han har en tatuering

 

  • Han gillar David Bowie (jag börjar luta åt Team Jackson) och han avgudar Johnny Depp (japp, vi kan ha en ny favorit här)/Matilda (enormt Bowie/Depp-fan)


Tänk om...?

Bella inte hade hoppat från klippan?

Jag låter er fantasi löpa fritt med den här. Vad tror ni hade hänt? Kommentera och skriv! Kort eller lång spelar ingen roll. Det kan bli en rad, en novell eller varför inte en hel roman? Det är fritt fram för allt mellan himmel och jord! Lycka till!

/Matilda


Veckans karaktär!

Denna veckas karaktär är en av mina favoriter. Hon kanske kan verka lite sur och elak ibland men hennes historia är hemsk och sorglig. Det är en berättelse om att ha allt, och att förlora det inom loppet av ett ögonblick.

Veckans karaktär är: Rosalie Hale


Rosalie Lillian Hale föddes 1915 - och dog i april 1933 - som dotter till en välbärgad bankman. Rosalies mamma var hemmafru och toh hand om henne och hennes två bröder. Hennes mamma favoritserade henne och gjorde ingen hemlighet av det. Rosalie var mycket vacker. Vart hon än gick vände pojkarna sig efter henne och flickorna suckade av avundsjuka. Hennes föräldrar - som gärna ville kättra högre upp på den sociala stegen - visste att de kunde dra nytta av hennes skönhet.

"Jag var dum och ytlig, men jag var nöjd", så beskriver Rosalie sig själv när hon berättar sin historia för Bella. Hon visste vad hon ville ha ut av livet, och hon visste också att hon med största säkerhet skulle få det hon ville ha. Ett stort, elegant inrett hus som någon skulle städa och ett modernt kök som någon annan skulle laga mat i.

Rosalies allra bästa vän Vera gifte sig tidigt med en man av lägre börd och fick tillsammans med honom en son. En förtjusande liten pojke med skrattgropar och lockigt svart hår. Rosalie blev avundsjuk - för första gången i sitt liv. Visst ville hon ha många vackra saker, men mest av allt ville hon ha ett barn.

I Rochester fanns det en familj av kunglig härkomst - Kings. Royce King ägde banken som Rosalies pappa jobbade på och nätan alla andra framgångsrika företag i staden. Han hade en son - Royce King II - som skulle ta över banken. Medan han väntade på att ta över inspekterade han de olika banktjänsterna. Två dagar senare "glömde" Rosalies mamma att skicka med sin mans lunchlåda till jobbet. Hon klädde upp Rosalie, gav henne matlådan och skickade iväg sin blott sjuttonåriga dotter till banken. Redan samma kväll började Royce skicka rosor till Rosalie. Det fortsatte han med hela uppvakningsperioden och hela hennes rum fylldes till bredden av blommor.

Royce var en stilig man med ljust hår och blå ögon. Han skickad eutöver rosorna även violer eftersom han sa att Rosalies ögon såg ut precis som violer. Rosalies föräldrar blev överförtjusta i Royce. Han representerade allt de någonsin kunde drömma om - och även allt som Rosalie någonsing drömt om.

De hade känt varandra i mindre än två månader när de förlovade sig.

Trots att de var förlovade umgicks de inte mycket på tu man hand. När de umgicks ville Royce visa upp sin blivande brud. De böjade tidigt planera inför det stundande bröllopet. Det skulle bli ett bröllop så ståtligt att ingen någonsin skulle ha sett maken till det. Rosalie var överlycklig. Hon kunde redan se hur hennes ljushåriga barn skulle leka tillsammans i trädgården utanför familjen Kings herrgård. Hon var inte längre avundsjuk på Vera, tvärtom tyckte hon synd om henne.

Men Rosalies saga fick inget lyckligt slut. Hon
 hade allt hon ville ha inom räckhåll när det hemska hände...

Hon hade varit hemma hos Vera kvällen när de hände. Hon var på väg hem och det var mörkt. Gatlyktorna var redan tända och Rosalie insåg att det var senare än hon hade trott. Det var bara en vecka kvar till bröllopet och och hon oroade sig för vädret. Bröllopet skulle hållas utomhus och hon ville inte flytta in det. När hon var några kvarter hemmifrån hörde hon ljudet av en samling berusade män som stod och skrattade högt vid en trasig gatlykta. En av männen ropade högt på henne och då såg hon att det var Royce och några av hans välbärgade vänner. I samlingen fanns också en man som hon inte kände igen. Han var en vän till en vän och kom från Atlanta. Royce frågade John - som mannen hette - om han tyckte att Rosalie var vacker. Han svarade att det var svårt att se med alla kläderna på. Royce slet av Rosalie hennes kappa och ryckte av henne hatten. Hattnålarna slet upp håret med rötterna och hon skrek av smärta.

"De verkade gilla det, ljudet av min smärta..."

När de var klara med henne lämnade de henne på gatan, hånskrattandes när de stapplade därifrån. De skämtade om att Royce skulle behäva hitta en ny brud. Han sa att han måste bli tålmodigare först. Rosalie låg där på gatan och väntade på att dö. Det var kallt och hon blev förvånad när hon märkte att hon kunde frysa. Det började snöa och hon längtade mer och mer efter döden. Det var då Carlisle hittade henne. Han hade känt lukten av allt blod och började undersöka henne för att se om han kunde göra någonting för att rädda hennes liv. Rosalie hade aldrig gillat doktor Cullen eller hans hustru och hennes bror - som Edward sa att han var. Det retade henne att de var vackrare än henne. Carlisle förstod att han inte kunde rädda hennes mänskliga liv och förde henne hem till sig. Där förvandlade han henne till vampyr. Han förklarade för Edward - som inte var alltför glad över att få en ny "syster" - att han inte kunde låte henne dö på det sättet. Det var för mycket, för fruktansvärt och för meningslöst.

När Rosalie åtehämtat sig från förvandligen var hon fylld av hämndbegär. Hon mördade alla de män som skadat henne men hon var väldigt noga med att inte spilla deras blod eftersom hon inte ville ha någonting av dem i sig. Detta betyder att Rosalie aldrig har smakat människoblod. Hon har dödar sju människor, men hon har aldrig druckit deras blod.

Hon sparade Royce till sist. Hon ville att han skulle veta vad som hänt han vänner och förstå vad som väntade honom. När hon hittade honom hade han gömt sig i ett fönsterlöst rum bakom en tjock dörr med två beväpnade vakter utanför. Hon dödade vakterna och bröt sig lätt in i rummet. Hon hade tagit på sig en brudklänning som hon stulit. Rosalie ångrade inte att hon hade sparat honom till sist. Det gjorde det lättare för henne att behålla kontrollen och dra ut på det...

När Rosalie väl fått ut sin hämnd levde hon tillsammans med Cullen-familjen och jagade inte längre människor. En dag när Rosalie var ute och jagade hittade hon Emmett. Han hade blivit attackerad av en björn och var döende. Rosalie sprang över 16 mil (100 miles) med honom i famnen och bad Carlisle omvända honom. Hon litade inte på att hon kunde klara av det själv.

"Med sina mörka lockar, med skrattgroparna som syntes till och med när hans var förvridet av smärta, den märkliga oskuldfullsheten som såg så malplacerad ut en vuxen mans ansikte... Han påminde mig om Veras lille Henry. Jag ville inte att han skulle dö, så hur mycket jag än hatade det här livet var jag självisk nog att be Carlisle förvandla honom åt mig".

Emmett och Rosalie blev förälskade i varandra och har gift sig fler gånger, främst eftersom Rosalie gillar den uppmärksamhet hon får som brud.

*Spoiler*

Rosalies stora sorg i livet är att hon inte kan bli mamma. Hon kommer aldrig få bli gammal, aldrig sitta på en veranda tillsammans med en gråhårig Emmett omgivna av deras barnbarn.

När Bella upptäckte att hon var gravid vände hon sig i hemlighet till Rosalie. Edward såg det som en självklarhet att de skulle ta bort "saken" men Bella ville behålla barnet (Renesmee). Hon visste att hon inte kunde kämpa själv, Edward skulle antagligen söva ner henne så snart de kom hem och ta bort barnet vare sig hon ville det eller inte - allt han brydde sig om var hennes säkerhet. Bella ringde Rosalie och sprang direkt till henne så fort planet från Rio landat. Rosalie vakade sedan över Bella under hela graviditeten. Emmett ställde sig på hennes sida och gradvis gick även de nadra med på att behålla barnet - till och med Edward.

Rosalie älskar (precis som alla andra) Renesmee och tycker det är väldigt roligt att få leka moster tillsammans med Alice.

Detta var denna veckas karaktär! Jag tycker verkligen att Rosalie har en speciell och sorglig historia. Hon är som sagt en av mina favoriter!

Nästa vecka: Edward Anthony Masen Cullen *Go Team Edward!*

Jag ber om ursäk för förseningen, bloggen har varit lite konstig. Jag la faktiskt ut inlägget på rätt dag men det har inte kommit fram!

/Matilda

Ashley Greene i Glamour UK, April 2011

Källa

Veckans TwilightareVem är du?

Vad heter du?
Svar: Victoria
Hur gammal är du?
Svar: Jag är 12 år och kommer fylla 13 i maj.
Var i Sverige/världen bor du?
Svar: I Stockholm
Hur kom du i kontakt med Twilight?
Svar:Jag läste böckerna och blev helt besatt.
Hur hittade du oss? Hur länge har du läst bloggen?
Svar:Jag bloggar här xD
Har du köpt några Twilightprylar?
Svar: Jaa, massor med affischer, armband och smycken
Är du en öppen Twi-nerd eller smyger du med det?
Svar:Helt klart en öppen Twi-Nerd
Edward eller Jacob och varför? (Du får inte välja Team Switzerland)
Svar:Såklart är jag Team Edward :D
Har du en blogg eller annan URL?
Svar: Japp, jag har en egen blogg som heter www.Vickish.blogg.se
Skriver/skapar du någon slags fanfiction? (Romaner, noveller, bilder, filmer etc.)
Svar:Nej, jag har för dålig fantasi
Vem skulle du säga att du är mest lik i Twilight-serien?
Svar:Rosalie Hale
Vem tycker du är snyggast/gulligast i film-serien? (Tjej och kille)
Svar:Alice och Edward
Vad säger du om att killar generellt är väldigt emot det här (Twilight-serien). Skulle du råda killar till att ge böckerna eller filmerna ett försök. Varför/Varför inte?
Svar: Jag tycker killarna borde ge Twilight en chans. Jag tror det är så att alla killar tror det är bögigt eftersom så många tjejer gillar det. 
Din hälsning till alla andra Twilightälskare?
Svar:Var inte rädd att visa vad ni vill.
Din hälsning till alla Twilighthatare där ute?
Svar:Om du inte sett filmerna eller läst böckerna. Ge dem en chans!
Och till sist: Har du något på hjärtat? Släng ur dig vad du vill!
Svar:Fortsätt läs denna blogg och kommentera så gott det går!


Böckerna:
Hur många av böckerna har du läst?
Svar:Alla
Vilken är din favorit?
Svar:Så länge vi båda andas/ Breaking Dawn
Läser du böckerna på svenska eller engelska? Varför?
Svar:Jag har läst alla böcker på svenska och jag ska börja läsa dem på engelska snart.
Har du läst det som finns av Midnight Sun?
Svar:Nej, jag tänker inte läsa den förrän hela boken blir klar.
Hur många gånger har du läst böckerna?
Svar:Mer är 5 gånger
Har du ett favoritcitat? Vilket?
Svar:“I don’t care who’s a vampire and who’s a werewolf. If Angela turns out to be a witch, she can join the party, too.” – Bella
Vem är din favoritkaraktär?
Svar:Alice
Böckerna eller filmerna?
Svar:Böckerna

Angående Twilight (filmen):

Hur många gånger har du sett Twilight?
Svar:Mer än 20 gånger.
Vilken är din favoritscen från Twilight?
Svar:När Bella & Edward var på ängen
Finns det någon scen från ”Om jag kunder drömma” som borde varit med i filmen? Vilken? Varför?
Svar:Hmm, jag skulle vilja att filmerna skulle vara längre. De är ju ungefär 2 timmar men jag vill att de ska vara ännu längre.
Vilken är din favoritbilder från Twilight?


Vilken är din favoritlåt från Twilight-soundtracket?
Svar:Decode - Paramore
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Svar:So the lion fell love whit the lamb - Edward
Vad gillade du INTE med filmen?
Svar:Allt var bra men de kunde varit längre.
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
Svar:Skådespelarna

Angående New Moon (filmen):

Hur många gånger har du sett filmen?
Svar:Mer än 20 gånger
Vilken är din favoritscen från New Moon?
Svar:På slutet när det är bal
Finns det någon scen från ”När jag hör din röst” som du borde varit med i filmen? Vilken?
Svar:Nää
Vilken är din favoritbild från New Moon?

Vilken är din favoritlåt från New Moon-soundtracket?
Svar: "Friends" - Band of skull
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Svar: I can’t live in a world where you don’t exist - Edward
Vad gillade du INTE med filmen?
Svar: Att Edward inte var med i filmen så mycket.
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
Svar: Volturi

Angående Eclipse (filmen)
Hur många gånger har du sett filmen?
Svar: 3 gånger
Vilken är din favoritscen från Eclipse?
Svar: På slutet när Bella säger att hon ska gifta sig med Edward
Finns det någon scen från ”Ljudet av ditt hjärta” som borde varit med i filmen? Vilken?
Svar: Kommer inte direkt på någon nu.
Vilken är din favoritbild från Eclipse?

Vilken är din favoritlåt från Eclipse-soundtracket?
Svar: My Love - Sia
Vilket är ditt favoritcitat från filmen?
Svar: “Fall down again, Bella?”
“No, Emmett. I punched a werewolf in the face.”

Vad gillade du INTE med filmen?
Svar: Att de klippte bort så många bra scener. Jag tyckte också att det var synd att de bytte till en annan Victoria.
Vad blev bättre än du förväntat dig i filmen?
Svar: Krigsscenerna

Angående Breaking Dawn (filmen)
Hur peppad är du inför Breaking Dawn? (1-100)
Svar: 110
Vad ser du mest fram emot med BD?
Svar: Allt
Har du någon nedräkning inför BD? Vilken sort?
Svar: Nej inte direkt men jag brukar kolla på de "gamla" filmerna flera gånger innan premiärerna.
Tycker du det är bra att den delas upp i två delar?
Svar: Ja, för då blir det mer spännande
Finns det någon scen ur "Så länge vi båda andas" som du VERKLIGEN hoppas kommer med i filmen/filmerna?
Svar: Jag vill att allt ska vara med. 
Vet du någon låt som skulle kunna passa på BD-soundtracket?
Svar: Hmm, inte direkt.


Antingen eller...?
(Markera ditt svar med fet stil)
Robert - Taylor
Vampyr - Varg
Cullens - Volturi
Emmet - Jasper
Kellan - Jacksson
Ashley - Alice
Rosalie - Niki
Rene -
Esme
Charlie –
Carlisle
Angela – Jessica
Mike – Eric

Angående ”The Cast”:
Har du hört någon låt med Robert Pattinson? Vilken är din favorit?

Svar: Never Think.
Har du hört någon låt med 100 Monkeys? Vilken är din favorit?

Svar: Jello
Har du sett någon annan film med någon av skådespelarna från Twilight-serien?

Svar: I Easy A så är Cam Gigandet med. Och i Remember me så är Robert Pattinson med.
Har du sett någon annan film av någon av regissörerna som regisserat Twilight-filmerna?

Svar: Jag vet inte riktigt..
Vem av karaktärerna i boken skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)

Svar: Helt klart Alice!
Vem av skådespelarna skulle du vilja spendera en dag med? (som vän)

Svar: Kristen Stewart!
Vad skulle du göra om du såg en av skådespelarna på gatan?

Svar: Jag skulle nog gå fram och börja snacka med dem och fråga om en autograf.
Vad skulle du göra om du såg Stephenie Meyer på gatan?

Svar: Jag skulle säga att jag älskar hennes böcker och att hon skriver jätte bra böcker. + Kanske fråga om en autograf där med.


Dagens Citat

Jag gillar verkligen inte den här scenen i filmen. Den är bara så sorglig  :/
/Victoria

Dagens Skratt

HAHA!
/Victoria

Dagens Bild

Nikki, Rachelle, Ashley & Noot

/Victoria

Grattis Bryce!

Idag fyller Bryce Dallas Howard (Victoria "nr2") 30 hela år!

Candy Time With Anna Kendrick

Nya bilder på Anna Kendrick för tidningen Purple Magazine. Hon är riktigt vacker.

 

Bildkälla

 

/Victoria

 


RSS 2.0