Rosalie Hale

Efter önskemål ska jag nu skriva lite om Rosalie. Det är lätt så att man glömmer bort de andra eftersom så mycket kretsar kring Edward och Bella men nu är det på tiden!




Namn: Rosalie Hale

Sort: Vampyr

Speciell Förmåga:   ----

Rosalie Lillian Hale,  är adopterad av Carlisle och Esme hon är som alla vet, adoptiv syster till Edward, Alice, Jasper och tillsammans med Emmett. Rosalie spelar rollen som syster till Jasper och tillsammans är dom Esmes brors-/ systerdotter occh son. Hon är vacker till och med när man jämför med vampyrer - hon ser ut och beter sig som en modell. Hon är elak mot Bella eftersom hon är avundsjuk för att hon är människa och hon vill verkligen inte att Bella ska välja ett liv som vampyr. Rosalie är känd för att vara fåfäng och självupptagen(egoistisk). Hon önskar att hon var människa och vill ha barn så gärna att hon skulle kunna ge upp sin odödlighet och sitt utseende för det. Rosalie blir senare trevlig mot Bella och när hon bertättar om det som hänt henne tidigare hoppas hon på att Bella väljer att stanna som människa. Hon är också med i fighten mot en grupp vilda nyfödda vampyrer.

Tidigare historia: Hon föddes 1915 i Rochester, New York, som dotter till en bankman. Hon blev vampyr vid 18 års ålder. Hon är lång, ståtlig och har långt blont vågigt hår. Rosalie sägs vara den vackraste människan i världen och som människa beskrevs hon som vacker, elegant, i hög klass och "eyes resembling violets". Ett ganska kort förhållande med Royce King II ledde till att Rosalie blev avundsjuk på bästa kompisen Vera och hennes lilla son. En natt när hon var hos dom märkte hon att hon och Royce inte hade samma relation som Vera hade med sin man. Men när hon gick hem den kvällen och råkade stöta på Rocye och hans kompisar, Royce skröt och sin vackra fästmö. Det ledde till att hon blev nerslagen och troligtvis våldtagen innan hon lämnades för att dö.
Carlisle gick förbi och eftersom han var doktor i Rochester då stannade han och bestämde sig för att göra henne till en vampyr (med hopp om att hon skulle bli någon åt Edward). När hon blivit förvandlad, plågad och dödade hon de killar som gjort henne illa - till och med Royce men hon drack inte deras blod.




Det här var lite snabbt översatt och det finns mer att läsa. Men med risk för spoilers lägger jag inte ut det här (hoppas ni förstår)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0