Red Riding Hood...

...eller Rödluvan som den heter på svenska är inte bara en saga utan också en ny film regisserad av Catherine Hardwicke (Twilights regissör).

Handlingen bygger på den gamla klassiska sagan. En flicka i röd kappa och en ondsint varg finns med men that's about it. Den känns mer som en blanding av Twilight och The Village än en ren sagotolkning (vilket det i och för sig aldrig var menat att vara). Låten i trailer är av Fever Ray (svenska) men vad den heter är ännu okänt. Men det låter bra!



Valerie (Amanda Seyfried - Mamma Mia, Dear John) är en vacker ung kvinna som slits mellan två män. Hon är förälskad i Peter (Shiloh Fernandez - Cadillac Records, Skateland) en man som inte bor i staden, men hennes föräldrar har lovat bort henne till den välställde Henry (Max Irons - Dorian Gray, Being Julia). För att inte förlora varandra planerar Valerie och Peter att rymma iväg tillsammans. Men när Valeries äldre syster blir dödad av en varulv ändras deras planer. Folket i byn kräver hämnd och en känd varulvsjägare (Gary Oldman - Hannibal, Harry Potter) kallas in för att hjälpa dem. Han berättar att varulven - som antar en mänsklig form på dagen - kan vara vem som helst i byn. Valerie upptäcket att hon har en unik koppling till vargen - en koppling som länkar dem samman och som gör henne både till en misstänkt - och till ett lockbete...

Jag tror att den här filmen kan bli riktigt bra! Jag fullkomling älskar Amanda Seyfried (som spelade Lilly i Veronica Mars - världens bästa serie och världens bästa karaktär) och jag gillar som jag tidigare nämnt när filmer/böcker har något sagoaktigt i sig. Sedan är även Billy Burke (Charlie Swan) med i filmen och det är ju ett plus i kanten. Det känns som om det finns många Twilight-kopplingar till den här filmen. Cathering Hardwicke, Billy Burke, varulvar och svenskar på soundtracket. Det verkar också som om Twilight-skådisarna har fått sago-fnatt. Först ska Kristen kanske vara med i Snövit, och sedan kommer det här! Som om inte det räckte var dessutom Taylor Lautner tänkt att spela Peter, men så blev det inte...

Vad säger ni, verkar filmen bra? Visst har den vissa likheter med Twilight och är inte alla dessa kopplingar lite mystiska...?

Som grädde på moset lägger jag ut några andra Rödluvan-relaterade klipp. Först en klassisk sketch med de alltid lika roliga/hysteriska/legendariska Monty Python och sedan en väldigt bisarr japansk reklamfilm som jag inte har den blekaste om vad den handlar om! Enjoy!






/Matilda
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0