Veckans Band: MUSE

Nu ska/har vi börjat med något nytt här på TheTwilights. Varje veckodag kommer att ha ett alldeles inlägg. T.ex. är onsdagar = Veckans band + låt!

Varje onsdag kommer vi presentera ett nytt/gammalt band som har Twilight-anknytning eller som vi/ni tycker skulle passa bra till böckerna/filmerna! Veckans låt kommer att bli en låt av veckans band.

Vi tar gärna emot förslag! Maila på bara! (
[email protected])

Denna onsdag: MUSE!

MUSE är en prisvinnande brittisk rockgrupp som bildades 1994 i Teignmouth, Devon.

Bandet består av tre medlemmar: Matthew Bellamy (sång, gitarr, piano), Christopher Wolstenholme (bakgrundssång, bas) och Dominic Howard (trummor). Muse är kända för sina spektakulära livespelningar och sin blandning av omaka genres. Till exemple har de kombinerat klassisk musik, electronica, hårdrock och R&B med varandra.

Muse är också Stephenie Meyers favoritband. Hon har själv sagt att hon lyssnade mycket till MUSE när hon skrev Twilight-böckerna och tre av deras låtar (Supermassive Black Hole, I Belong To You, Love Is Forever) finns med i filmerna.

Muse bildades när trummisen Dominic Howard sökte nya medlemmar till sitt band. Den då 14-årige Matthew Bellamy anslöt sig snabbt som gitarrist/pianist och blev så småningom även sångare i bandet. De två vännerna övertalade sedan Chris Wolstenholme att lära sig spela bas så att han kunde vara med i Muse.

Bandet säger att de valde namnet Muse på grund av att det var kort och såg bra ut på affischer. De kom på namnet efter att någon i Teignmouth föreslog att anledningen till att så många gick med i musikgrupper runt om i Teignmouth berodde att en musa (muse på engelska) svävade över staden.

Efter några svåra år lyckades Muse få ett kontrakt med Mushroom Records och släppte 1999 sitt första album Showbiz och blev strax därpå utsedda till årets nykomling av NME Awards.
2001 släppte bandet sitt andra album Origin of Symmetry. Där finns bland annat hitsingeln Plug In Baby med. Året därpå utkom bandets första livealbum Hullabaloo. Tre år senare kom albumet Absolution

I samband med att Muse fick uppträda som huvudakt på Glastonburyfestivalen 2004 kom bandets stora internationella genombrott. 2006 släpptes albumet Black Holes and Revelations och året därpå (det fantastiska)livealbumet HAARP från Wembley Stadium.
2009 utkom det egenproducerade albumet The Resistance.

Muse har gjort sig kända för att vara ett av världens främsta liveband. Konserterna är oerhört självutlämnande och fulla av sprudlande energi. Muse har erhållit totalt 18 utmärkelser för världens bästa liveband inom loppet av 10 år.
Matthew Bellamy är känd för att ha ett väldigt unikt sätt att röra på sig på scen och få publiken att känna sig delaktig i showen. På senare tid har han låtit publiken att sjunga solo i vissa låtar, t ex som Starlight, Time Is Running Out och Plug In Baby.

När bandet 2007 blev det första att sälja ut nybyggda Wembley Stadium och spelade inför totalt 90 000 åskådare två kvällar i rad, började de ses som ett av världens bästa liveband i allmänhetens ögon. Konserterna var oerhört påkostade med strålkastare i form av enorma satelliter och akrobater hängandes från stora ballonger ovanför publiken.

Världens bäst säljande veckomagasin för musik, Kerrang!, utsåg konserterna till ”den bästa någonsin” och en mängd andra kritiker på till exempel NME och Rolling Stone hyllade konserterna. Muse släppte strax därpå den andra kvällen som live-DVD under namnet H.A.A.R.P.Den 10 och 11 september 2010 sålde Muse återigen ut Wembley Stadium två kvällar i rad. Denna spelning har hyllats av folk från hela världen. I en omröstning på bandets forum där medlemmar kan rösta fram vilken av spelningarna som var bäst, den 2007 eller 2010, har 2010 överlägset flest röster.

Veckans låt: Starlight!



Herregud vilken scenshow! Jag vill gå på Muse-konsert NU!

Edit: Självklart kommer vi även fortsätt med de vanliga inläggen!

/Matilda


 



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0