Veckans Karaktär

Denna veckas karaktär är en av mina favoriter. Hon kanske kan verka lite sur och elak ibland men hennes historia är hemsk och sorglig. Det är en berättelse om att ha allt, och att förlora det inom loppet av ett ögonblick.

Veckans karaktär är: Rosalie Hale


Rosalie Lillian Hale föddes 1915 - och dog i april 1933 - som dotter till en välbärgad bankman. Rosalies mamma var hemmafru och toh hand om henne och hennes två bröder. Hennes mamma favoritserade henne och gjorde ingen hemlighet av det. Rosalie var mycket vacker. Vart hon än gick vände pojkarna sig efter henne och flickorna suckade av avundsjuka. Hennes föräldrar - som gärna ville kättra högre upp på den sociala stegen - visste att de kunde dra nytta av hennes skönhet.

"Jag var dum och ytlig, men jag var nöjd", så beskriver Rosalie sig själv när hon berättar sin historia för Bella. Hon visste vad hon ville ha ut av livet, och hon visste också att hon med största säkerhet skulle få det hon ville ha. Ett stort, elegant inrett hus som någon skulle städa och ett modernt kök som någon annan skulle laga mat i.

Rosalies allra bästa vän Vera gifte sig tidigt med en man av lägre börd och fick tillsammans med honom en son. En förtjusande liten pojke med skrattgropar och lockigt svart hår. Rosalie blev avundsjuk - för första gången i sitt liv. Visst ville hon ha många vackra saker, men mest av allt ville hon ha ett barn.

I Rochester fanns det en familj av kunglig härkomst - Kings. Royce King ägde banken som Rosalies pappa jobbade på och nätan alla andra framgångsrika företag i staden. Han hade en son - Royce King II - som skulle ta över banken. Medan han väntade på att ta över inspekterade han de olika banktjänsterna. Två dagar senare "glömde" Rosalies mamma att skicka med sin mans lunchlåda till jobbet. Hon klädde upp Rosalie, gav henne matlådan och skickade iväg sin blott sjuttonåriga dotter till banken. Redan samma kväll började Royce skicka rosor till Rosalie. Det fortsatte han med hela uppvakningsperioden och hela hennes rum fylldes till bredden av blommor.

Royce var en stilig man med ljust hår och blå ögon. Han skickad eutöver rosorna även violer eftersom han sa att Rosalies ögon såg ut precis som violer. Rosalies föräldrar blev överförtjusta i Royce. Han representerade allt de någonsin kunde drömma om - och även allt som Rosalie någonsing drömt om.

De hade känt varandra i mindre än två månader när de förlovade sig.

Trots att de var förlovade umgicks de inte mycket på tu man hand. När de umgicks ville Royce visa upp sin blivande brud. De böjade tidigt planera inför det stundande bröllopet. Det skulle bli ett bröllop så ståtligt att ingen någonsin skulle ha sett maken till det. Rosalie var överlycklig. Hon kunde redan se hur hennes ljushåriga barn skulle leka tillsammans i trädgården utanför familjen Kings herrgård. Hon var inte längre avundsjuk på Vera, tvärtom tyckte hon synd om henne.

Men Rosalies saga fick inget lyckligt slut. Hon
 hade allt hon ville ha inom räckhåll när det hemska hände...

Hon hade varit hemma hos Vera kvällen när de hände. Hon var på väg hem och det var mörkt. Gatlyktorna var redan tända och Rosalie insåg att det var senare än hon hade trott. Det var bara en vecka kvar till bröllopet och och hon oroade sig för vädret. Bröllopet skulle hållas utomhus och hon ville inte flytta in det. När hon var några kvarter hemmifrån hörde hon ljudet av en samling berusade män som stod och skrattade högt vid en trasig gatlykta. En av männen ropade högt på henne och då såg hon att det var Royce och några av hans välbärgade vänner. I samlingen fanns också en man som hon inte kände igen. Han var en vän till en vän och kom från Atlanta. Royce frågade John - som mannen hette - om han tyckte att Rosalie var vacker. Han svarade att det var svårt att se med alla kläderna på. Royce slet av Rosalie hennes kappa och ryckte av henne hatten. Hattnålarna slet upp håret med rötterna och hon skrek av smärta.

"De verkade gilla det, ljudet av min smärta..."

När de var klara med henne lämnade de henne på gatan, hånskrattandes när de stapplade därifrån. De skämtade om att Royce skulle behäva hitta en ny brud. Han sa att han måste bli tålmodigare först. Rosalie låg där på gatan och väntade på att dö. Det var kallt och hon blev förvånad när hon märkte att hon kunde frysa. Det började snöa och hon längtade mer och mer efter döden. Det var då Carlisle hittade henne. Han hade känt lukten av allt blod och började undersöka henne för att se om han kunde göra någonting för att rädda hennes liv. Rosalie hade aldrig gillat doktor Cullen eller hans hustru och hennes bror - som Edward sa att han var. Det retade henne att de var vackrare än henne. Carlisle förstod att han inte kunde rädda hennes mänskliga liv och förde henne hem till sig. Där förvandlade han henne till vampyr. Han förklarade för Edward - som inte var alltför glad över att få en ny "syster" - att han inte kunde låte henne dö på det sättet. Det var för mycket, för fruktansvärt och för meningslöst.

När Rosalie åtehämtat sig från förvandligen var hon fylld av hämndbegär. Hon mördade alla de män som skadat henne men hon var väldigt noga med att inte spilla deras blod eftersom hon inte ville ha någonting av dem i sig. Detta betyder att Rosalie aldrig har smakat människoblod. Hon har dödar sju människor, men hon har aldrig druckit deras blod.

Hon sparade Royce till sist. Hon ville att han skulle veta vad som hänt han vänner och förstå vad som väntade honom. När hon hittade honom hade han gömt sig i ett fönsterlöst rum bakom en tjock dörr med två beväpnade vakter utanför. Hon dödade vakterna och bröt sig lätt in i rummet. Hon hade tagit på sig en brudklänning som hon stulit. Rosalie ångrade inte att hon hade sparat honom till sist. Det gjorde det lättare för henne att behålla kontrollen och dra ut på det...

När Rosalie väl fått ut sin hämnd levde hon tillsammans med Cullen-familjen och jagade inte längre människor. En dag när Rosalie var ute och jagade hittade hon Emmett. Han hade blivit attackerad av en björn och var döende. Rosalie sprang över 16 mil (100 miles) med honom i famnen och bad Carlisle omvända honom. Hon litade inte på att hon kunde klara av det själv.

"Med sina mörka lockar, med skrattgroparna som syntes till och med när hans var förvridet av smärta, den märkliga oskuldfullsheten som såg så malplacerad ut en vuxen mans ansikte... Han påminde mig om Veras lille Henry. Jag ville inte att han skulle dö, så hur mycket jag än hatade det här livet var jag självisk nog att be Carlisle förvandla honom åt mig".

Emmett och Rosalie blev förälskade i varandra och har gift sig fler gånger, främst eftersom Rosalie gillar den uppmärksamhet hon får som brud.

*Spoiler*

Rosalies stora sorg i livet är att hon inte kan bli mamma. Hon kommer aldrig få bli gammal, aldrig sitta på en veranda tillsammans med en gråhårig Emmett omgivna av deras barnbarn.

När Bella upptäckte att hon var gravid vände hon sig i hemlighet till Rosalie. Edward såg det som en självklarhet att de skulle ta bort "saken" men Bella ville behålla barnet (Renesmee). Hon visste att hon inte kunde kämpa själv, Edward skulle antagligen söva ner henne så snart de kom hem och ta bort barnet vare sig hon ville det eller inte - allt han brydde sig om var hennes säkerhet. Bella ringde Rosalie och sprang direkt till henne så fort planet från Rio landat. Rosalie vakade sedan över Bella under hela graviditeten. Emmett ställde sig på hennes sida och gradvis gick även de nadra med på att behålla barnet - till och med Edward.

Rosalie älskar (precis som alla andra) Renesmee och tycker det är väldigt roligt att få leka moster tillsammans med Alice.

Detta var denna veckas karaktär! Jag tycker verkligen att Rosalie har en speciell och sorglig historia. Hon är som sagt en av mina favoriter!

Nästa vecka: Edward Anthony Masen Cullen *Go Team Edward!*

/Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0